251
|

Στο Λονδίνο ο Θεοχάρης – επαφές με στελέχη ΒΑ, EasyJet και Jet2

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 13:41

Στο Λονδίνο ο Θεοχάρης – επαφές με στελέχη ΒΑ, EasyJet και Jet2

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 13:41

Σειρά επαφών με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και στελέχη από την τουριστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει στο Λονδίνο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σε μία ακόμη επίσκεψη με στόχο την προώθηση του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού για το 2021.

Κατά την τριήμερη παραμονή του στη βρετανική πρωτεύουσα, ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για ζητήματα Ασίας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Ανταμς. Στο επίκεντρο, οι όροι απελευθέρωσης των μετακινήσεων μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ακολούθως, ο υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη των τριών μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Βρετανίας: British Airways, EasyJet (για τις αεροπορικές πτήσεις, αλλά και την πρακτόρευση ταξιδιών) και Jet2.

Οι τρεις αυτοί αερομεταφορείς εξυπηρετούν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και η συχνότητα των δρομολογίων τους προς τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο πρακτικά όσο και συμβολικά, καθώς αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό. Ενδεικτικά, το 2019 η Ελλάδα υποδέχτηκε περίπου 3,5 εκατ. ταξιδιώτες από τη Βρετανία.

Το πρόγραμμα του υπουργού Τουρισμού περιλαμβάνει και συνάντηση με τον Νόελ Τζοζεφίδη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Ανεξάρτητων Τουριστικών Πρακτόρων (Association of Independent Tour Operators, AITO) και πρόεδρο του Travel Foundation.

Κατά την παραμονή του στη Βρετανία, ο κ. Θεοχάρης θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε δίκτυα και εφημερίδες όπως τα BBC, Sky News, The Telegraph κ.ά., ενώ προβλέπεται ειδική συνάντηση με τους ανταποκριτές ελληνικών δικτύων στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...