211
Η κυρία Σακελλαροπούλου μπροστά στους φοιτητές που φώναζαν συνθήματα κατά την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας | IntimeNews

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 10:15
Η κυρία Σακελλαροπούλου μπροστά στους φοιτητές που φώναζαν συνθήματα κατά την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
|IntimeNews

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 10:15

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατέθεσε στεφάνι λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Πολυτεχνείο για τον εορτασμό της 48ης επετείου από την εξέγερση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Η κυρία Σακελλαροπούλου έφτασε στο Πολυτεχνείο πεζή. Μπήκε στο χώρο, όπου βρίσκονταν φοιτητές που φώναζαν συνθήματα, κατέθεσε το στεφάνι της και αποχώρησε.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 υπήρξε η κορύφωση της αντίστασης κατά της δικτατορίας. Τιμάμε τα θύματα, τους φοιτητές και όλους τους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους στη βία και την ανομία. Οι θυσίες τους, όπως και η αγάπη τους για ελευθερία και δημοκρατία, εξακολουθούν να εμπνέουν» τόνισε σε δήλωσή της η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Σήμερα οι νέοι και οι νέες, που μετά την οικονομική κρίση βιώνουν και αυτή της πανδημίας, καλούνται να πορευθούν σε έναν πολυσύνθετο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες. Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους και να στηρίξουμε την προσδοκία τους για ένα καλύτερο μέλλον, στο πλαίσιο μιας ανοικτής κοινωνίας που να μας περιλαμβάνει όλους», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, επικράτησε μικρή ένταση έξω από το Πολυτεχνείο όταν ομάδα ατόμων εμπόδισε την κατάθεση στεφάνου από τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου και Χάρη Θεοχάρη (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...