440
Τι λέτε, το έχει με την μπάλα στα πόδια; | REUTERS/David Gray

Είναι γεγονός: ο Μπολτ έκανε το ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο [Bίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2018, 12:59
Τι λέτε, το έχει με την μπάλα στα πόδια;
|REUTERS/David Gray

Είναι γεγονός: ο Μπολτ έκανε το ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο [Bίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2018, 12:59

Στην αρχή ακουγόταν ως αστείο. Μας πως γίνεται ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών να αλλάξει άθλημα; Ακόμα και οι πιο φανατικοί θαυμαστές του σπουδαίου Μπολτ αντιμετώπισαν με… σκεπτικισμό την απόφαση του να φορέσει ποδοσφαιρικά παπούτσια. Και όμως, ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο τα κατάφερε.

Ο τζαμαϊκανός θρύλος του στίβου, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε φιλικό αγώνα των Μάρινερς με ερασιτεχνική ομάδα. Πάντως, το αν θα αγωνιστεί στην διάρκεια του πρωταθλήματος, παραμένει ακόμα άγνωστο.

Οπως και να έχει πάντως, ο Μπολτ αποτελεί ένα ζωντανό ίνδαλμα που μπορεί να ενθουσιάσει το κοινό και μόνο με την παρουσία του.

Μπολτ λατρεία και στην Αυστραλία

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπολτ πέρασε ως αλλαγή στο 71ο λεπτό του αγώνα για να αποθεωθεί από 10.000 θεατές. Η ομάδα του κέρδισε με 6-1, αλλά ο Μπολτ δεν σκόραρε. Ο 32χρονος έφτασε κοντά στο γκολ σε μία φάση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Το ντεμπούτο του Τζαμαϊκανού σχολίασε και ο σπουδαίος Πελέ που δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τον βασιλιά των σπριντ.

“Συγχαρητήρια Γιουσέιν Μπολτ που έκανες το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σου ντεμπούτο. Θα υπάρχουν αρκετοί Αυστραλοί αμυντικοί που θα σκέφτονται σήμερα να σταματήσουν το ποδόσφαιρο. Έτσι νομίζω…” έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Πελέ.

Ο προπονητής της ομάδας, Μάικ Μάλβεϊ, είχε δηλώσει σχετικά πως «ο Μπολτ έχει κάποια ωραία χαρακτηριστικά στο αγωνιστικό μέρος απλά πρέπει να συνηθίσει τον ρυθμό ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Δεν θα χρειάζεται να τρέχει συνέχεια. Πρέπει να προσαρμοστεί».

Το A-League όπου αγωνίζεται η ομάδα του Μπολτ αρχίζει στις 19 Οκτωβρίου και ο Μάλβεϊ είναι αποφασισμένος να βελτιώσει την τεχνική κατάρτιση του τζαμαϊκανού πρώην σπρίντερ ώστε αυτός να αγωνιστεί με την ομάδα.

Το σίγουρο είναι τα οκτώ χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και η σχεδόν δεκαετής (απόλυτη) κυριαρχία στου σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανήκουν στο παρελθόν. Ο Μπολτ ουσιαστικά έχει αρχίσει από την αρχή και ευελπιστεί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Εντάξει, δεν πρόκειται να γίνει κορυφαίος και στο ποδόσφαιρο αλλά σίγουρα μπορεί να δείξει σε όλους ότι η θέληση και η αυταπάρνηση ήταν και είναι το μεγαλύτερο «όπλο». Είτε τρέχεις μόνος, είτε με την μπάλα στα πόδια…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...