322
| Intime

Σκέρτσος: Δωρεάν παροχή ατομικών τεστ κορονοϊού σε όλο τον πληθυσμό

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 19:45
|Intime

Σκέρτσος: Δωρεάν παροχή ατομικών τεστ κορονοϊού σε όλο τον πληθυσμό

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 19:45

Μια διαφορετική στρατηγική για τα τεστ, που θα γενικευτούν για όλο τον πληθυσμό, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρξει και χαλάρωση κάποιων μέτρων περιορισμού.

Ο κ. Σκέρτσος στην παρέμβασή του ευχαρίστησε καταρχάς τους πολίτες για το υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης που έδειξαν εδώ και ένα χρόνο. Ευχαρίστησε και το προσωπικό πρώτης γραμμής, όπως τους υγειονομικούς, τα σώματα ασφαλείας και προσωπικό στα υπουργεία.

Εκανε λόγο για συστράτευση κράτους και πολιτών μέσα από την εμπιστοσύνη και την αλήθεια «για να φτάσουμε με ασφάλεια στο τέλος της περιπέτειας». Οπως τόνισε στη συνέχεια, στην Ελλάδα τα έχουμε πάει καλύτερα από πολλές άλλες χώρες στην ΕΕ, οι οποίες έχουν πληγεί από τρία ή και τέσσερα κύματα. Είμαστε 26οι στους 27 σε κρούσματα Covid και 23οι σε θανάτους, πρόσθεσε.

Εχουμε επιστρατεύσει το σύνολο των δυνατοτήτων των ΜΕΘ, είπε ακόμη ο κ. Σκέρτσος και διευκρίνισε ότι σήμερα έχουμε 1.189 κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία ή 1.410, μαζί με αυτές στην ιδιωτική υγεία (815 για τα κρούσματα και 595 για όλες τις άλλες περιπτώσεις). Απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων στην κόπωση, αλλά και σε καταστάσεις όπως οι διαδηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά τα tests, είπε ότι από το τέλος Μαρτίου θα αρχίσει η δωρεάν παροχή ατομικών rapid tests σε όλο τον πληθυσμό. Θα περάσουμε από τα 300.000 εβδομαδιαία δυνητικά ως και στα 10 εκατ., είπε ο κ. Σκέρτσος. Κάθε ένας με το ΑΜΚΑ του θα μπορεί να παίρνει ένα δωρεάν γρήγορο τεστ την εβδομάδα, είπε.

Ενθαρρύνεται ακόμη η κινητικότητα με τα εξής μέτρα: επέκταση ωραρίου κυκλοφορίας ως τις 9 σε όλη τη χώρα κάθε ημέρα, άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων, άνοιγμα των κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από τη Δευτέρα και ατομική άσκηση με μέτρα προφύλαξης.

Εν τω μεταξύ, είπε ο κ. Σκέρτσος, προχωρά ικανοποιητικά το σχέδιο εμβολιασμού. Τον Απρίλιο θα προστεθούν οι άνω των 60 και οι ευπαθείς, ενώ από τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προστεθούν και άλλες ομάδες και ο γενικός πληθυσμός άνω των 18 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...