398
Φόρος τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ IntimeNews

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 18:04
Φόρος τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό
|ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ IntimeNews

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 18:04

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο παράγοντα του Παναθηναϊκού αλλά και του ελληνικού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να πουν άπαντες την Τετάρτη 13 Ιουνίου.

H οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ενημέρωσε πως η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη στις 15:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Η ανακοίνωσε έγραφε:

«Οσοι επιθυμούν να αποδώσουν φόρο τιμής θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο λαϊκό προσκύνημα στο Ναό Θεοτόκου Γοργοεπηκόου και Αγίου Ελευθερίου (εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών) από τις 08:00-13:30.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο».

Στο μεταξύ, ο Διονύσιος Φιλιώτης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ, πρόεδρος EPhForT και τέως πρόεδρος ΣΦΕΕ (2006-2012), απέστειλε σχετικό συλλυπητήριο μήνυμα.

«Με συγκινεί βαθιά η είδηση ότι έφυγε από κοντά μας ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, σε όλους τους συνεργάτες του καθώς και στους αμέτρητους ανθρώπους που τον γνώρισαν.

Έφυγε ένας άνθρωπος που ήξερε να σέβεται, να αγωνίζεται και να εμπνέει στον μέγιστο βαθμό. Ένας Έλληνας με ήθος, πυγμή και όραμα για τα μεγάλα και τα ιδανικά. Μια προσωπικότητα που συνδύαζε τα μεγάλα άλματα και τις πρωτόγνωρες επιτυχίες με τον σεβασμό στις θεμελιώδεις αξίες, τη σεμνότητα και την έγνοια για τον συνάνθρωπο.  Όλες αυτές τις αρετές του Παύλου τις αντιλαμβάνονταν αμέσως όσοι τον γνώριζαν, τις ήξεραν οι δικοί του άνθρωποι και τις εκτιμούσαν όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, τόσο στο χώρο του φαρμάκου όσο και του αθλητισμού.

Γνώριζα τον Παύλο και συνεργάστηκα μαζί του από το 1975 και σας διαβεβαιώνω  ότι με την εργατικότητα, την αφοσίωση και την εφευρετικότητά του έδινε το παράδειγμα της προόδου και των υπερβάσεων.

Συνέβαλλε καταλυτικά στην αλματώδη ανάπτυξη του κλάδου του φαρμάκου και στην ταχεία βελτίωση του κλάδου της υγείας στην Ελλάδα, η οποία μέσα σε λίγες δεκαετίες δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από τα προηγμένα Ευρωπαϊκά συστήματα υγείας, τόσο σε επιστημονική επάρκεια όσο και στην πρόσβαση ασθενών στις νέες θεραπείες.  Θα μας λείψει η ευγένεια, η καλλιέργεια, το ήθος, το θάρρος και προπαντός η πίστη ότι το μεγάλο και το άπιαστο είναι εφικτό, μια πίστη που μετέδιδε σε ό,τι κι αν ασχολούνταν. Αυτό ακριβώς το συνολικό παράδειγμα ζωής του, είναι εκείνο που θα μείνει. Είναι το παράδειγμα, που συνδύαζε την πίστη στο αύριο, την ταπεινότητα και τον σεβασμό στους ανθρώπους, που ανήγαγε την επιχειρηματικότητα σε έργο προσφοράς στην κοινωνία, η ηγεσία που άγγιζε τις ζωές και τις καρδιές, εμπνέοντάς μας όλους», σημείωσε ο Διονύσιος Φιλιώτης.