548
Εικόνες από τις καταστροφές των τελευταίων ημερών στη Θάσο | Intimenews

Σάρωσε ο «Γηρυόνης»: Μία γυναίκα νεκρή στη Ρόδο από τις πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2019, 09:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/11/2019 09:58
Εικόνες από τις καταστροφές των τελευταίων ημερών στη Θάσο
|Intimenews

Σάρωσε ο «Γηρυόνης»: Μία γυναίκα νεκρή στη Ρόδο από τις πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2019, 09:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/11/2019 09:58

Σάρωσε και το βράδυ της Δευτέρας πολλές περιοχές της Ελλάδας ο «Γηρυόνης». Στην Ιαλυσό Ρόδου, μία 75χρονη έχασε τη ζωή της, όταν τα ορμητικά νερά της βροχής πλημμύρισαν το σπίτι της, ενώ μία κολυμβήτρια πνίγηκε στην Κω.

Η γυναίκα που ήταν κατάκοιτη, βρισκόταν στο υπόγειο διαμέρισμά της. Οταν τα νερά άρχισαν να μπαίνουν μέσα στο σπίτι της, δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθώς ήταν μόνη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Την ίδια ώρα στο νησί, η κακοκαιρία μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ υπερχείλισαν ποτάμια και κόπηκε το ρεύμα στις περιοχές Αρχίπολη, Λάρδο, Ιαλυσός, Απολακκιά, Αγιος Ισίδωρος και Μανδρικό.

Την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζήτησαν από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση.

Συνολικά, μέσα σε τέσσερις ώρες έριξε 125mm βροχής στη Ρόδο, από τις 12:30 ως τις 16:40, ενώ 154 mm βροχής έπεσαν στην περιοχή της Κατταβιάς, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Μία νεκρή στην Κω

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Κω. Πρόκειται για μία 76χρονη χειμερινή κολυμβήτρια, η οποία θέλησε να κολυμπήσει παρά τα μποφόρ. Η άτυχη γυναίκα φέρεται να παρασύρθηκε από τα κύματα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Νέα προβλήματα σε Χαλκιδική και Θάσο

Στο μεταξύ, νέα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και τη Θάσο, που είχαν πληγεί και τα προηγούμενα 24ωρα από πλημμυρικά φαινόμενα.

Το πέρασμα του «Γηρυόνη» από τις δύο παραπάνω περιοχές και οι έντονες βροχοπτώσεις το βράδυ της Δευτέρας μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, ενώ σπίτια πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την μεταφορά εγκλωβισμένων ατόμων.

Στη Θάσο, το πρωί της Τρίτης, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε μία οικογένεια πέντε ατόμων από τη Σκάλα Παναγιάς.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο νησί, η υπηρεσία δέχθηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή του Λιμένα και στην ίδια περιοχή πραγματοποίησε μεταφορά τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο από ισόγεια κατοικία.

Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε τα μεγαλύτερα ολικά ύψη βροχής -από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί την Τρίτης- στη Θάσο.

Το νέο κύμα ισχυρών βροχών έδωσε 138 χιλιοστά βροχής στον Λιμένα. Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου στο Λιμένα Θάσου, κατά τις τελευταίες έξι μέρες έχουν πέσει συνολικά 464 χιλιοστά βροχής ενώ καθ’ όλο το 2018 είχαν πέσει μόλις λίγα περισσότερα από 600 χιλιοστά.

Στην περιοχή της Ιερισσού και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής η Πυροσβεστική, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις.

Στην Ιερισσό στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά άνδρα που είχε εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο.

Ακόμη, μία γυναίκα οδηγός έπεσε σε χαράδρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, η οποία ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε με σπασμένο πόδι και υποθερμία στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας.

Προβλήματα με αύξηση υδάτων υπάρχουν και στους ποταμούς Λουδία, Αξιού και Αλιάκμονα.

Πλημμύρες στη Λήμνο

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η κακοκαιρία δημιούργησε πλημμύρες και στα νησιά του Αιγαίου, με τη Λήμνο να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στη διάρκεια της νύχτας. Δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ, σύμφωνα με το limnosfm100.gr, έχουν πλημμυρίσει και σπίτια.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Λιβαδοχωρίου, ενώ τα Τσιμάνδρια και το Πεδινό, έχουν μετατραπεί σε λίμνες, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί ζημιές σπίτια.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η κοινότητα Καλλιθέας, ενώ και στην Ατσική υπερχείλισε το ποτάμι με αποτέλεσμα να δεχτεί κλήσεις για βοήθεια η πυροσβεστική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...