335
Οι τάξεις στη Δανία φιλοξενούν ξανά παιδιά, αλλά αυτά παραμένουν σε απόσταση | ΥοuTube/Euronews

Πώς οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία στη Δανία [video]

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 14:00
Οι τάξεις στη Δανία φιλοξενούν ξανά παιδιά, αλλά αυτά παραμένουν σε απόσταση
|ΥοuTube/Euronews

Πώς οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία στη Δανία [video]

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 14:00

Είναι ένα μέτρο που έχει προκαλέσει συζητήσεις και σχόλια, θετικά αλλά και αρνητικά. Στη Δανία άνοιξαν ξανά τα σχολεία, για τις μικρές τάξεις, και υποδέχτηκαν ξανά τους μαθητές. Η επιστροφή αφορούσε μόνο τους μικρούς μαθητές, καθώς τα μεγαλύτερα παιδιά συνεχίζουν τη διδασκαλία μέσω διαδικτύου.

Για πολλά παιδιά, όπως αναφέρει το Euronews, ήταν η πρώτη μέρα στο σχολείο ύστερα από ένα μήνα, όταν και η Κοπεγχάγη ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις 11 Μαρτίου, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς της Covid-19. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, τα σχολεία στην Ελλάδα έκλεισαν στις 10 Μαρτίου και είναι αμφίβολο αν θα ανοίξουν μετά τις Μαΐου.

Για να περιοριστεί ο κίνδυνος της μόλυνσης, οι μαθητές θα μένουν με τους συμμαθητές τους σε μικρές ομάδες 3 ως 5 μαθητών και θα περνούν τον περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Μπουκάλια με αντισηπτικό θα είναι πάντα κοντά τους, προκειμένου να τους παρακινούν να απολυμαίνουν συχνά τα χέρια τους, ακόμα και τα παιχνίδια τους.

«Είναι πολύ περιορισμένα, να κρατούν αποστάσεις, να πλένουν τα χέρια τους κάθε δύο ώρες και να έχουν όλους αυτούς τους κανόνες, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστούν τα μαθήματα» δήλωσε ο διευθυντής σχολείου της Κοπεγχάγης.

«Εχω εμπιστοσύνη στο σχολείο, έχω εμπιστοσύνη στις σχολικές αρχές. Για εμένα όλα ήταν καλά και έχω εμπιστοσύνη στον τρόπο που διαχειρίζονται τα πράγματα» δήλωσε ο πατέρας ενός μικρού μαθητή.

«Χαιρόμαστε που ενεργήσαμε έγκαιρα και αυτό πιστεύω μας έδωσε ένα πλεονέκτημα, νιώσαμε ότι ο καθένας κάνει καλύτερα αυτό που μπορεί και ελπίζουμε να κρατήσει για καιρό και το σύστημα υγείας να μπορέσει να αντιμετωπίσει την Covid-19» δήλωσε στο Euronews ο διευθυντής του σχολείου.

 

H Δανία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να καταγράφει μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Τον Μάρτιο νοσηλεύτηκαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι ως ασθενείς του κορονοϊού, αλλά μέχρι τα μέσα Απριλίου ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώθηκε στους 300.

Δεν θεωρούν πάντως όλοι σωστή τη λειτουργία των σχολείων. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι μέσω Facebook δήλωσαν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων και την απόφασή τους να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...