200
Οι μεγαλομέτοχοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος | IntimeSports

Πρόταση του Ολυμπιακού να διακοπεί το πρωτάθλημα μπάσκετ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 18:44
Οι μεγαλομέτοχοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος
|IntimeSports

Πρόταση του Ολυμπιακού να διακοπεί το πρωτάθλημα μπάσκετ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 18:44

Και το χάος στο ελληνικό μπάσκετ συνεχίζεται. Μετά την απόσυρση του Παναθηναϊκού από τον αγώνα με την Κύμη την Τετάρτη, ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση διακοπής του πρωταθλήματος της Basket League.

Oπως μετέφερε στους δημοσιογράφους ο team manager των Ερυθρολεύκων, Χρήστος Μπαφές, ο Ολυμπιακός ζητά την οριστική διακοπή του εφετινού πρωταθλήματος.

Αν τελικά περάσει η πρόταση αυτή, ο Ολυμπιακός θα παραιτηθεί από το τριετές συμβόλαιο με την Cosmote TV και θα πάει μαζί με τις άλλες 11 ομάδες του πρωταθλήματος (σσ. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν τα δικά τους συμβόλαια με το συνδρομητικό κανάλι) στον υφυπουργό αθλητισμού, ζητώντας ένα πρωτάθλημα με κεντρική διαχείριση.

Επίσης, στην πρόταση του Ολυμπιακού περιλαμβάνεται και το θέμα της διαιτησίας. Οι Ερυθρόλευκοι ζητούν να γίνει επαγγελματική η διαιτησία, να φύγει από την ΕΟΚ και ενταχθεί στον ΕΣΑΚΕ. Τέλος, έχει καταθέσει προτάσεις με νέους χορηγούς, οι οποίοι θα βοηθήσουν τις ομάδες να ανακαινίσουν τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις τους.

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στον ΕΣΑΚΕ, ζήτησε την αποβολή του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα εξηγώντας ότι δεν γίνεται να φοβούνται οι διαιτητές να κατέβουν σε επίσημους αγώνες.

Επιπλέον οι Πράσινοι ήταν θετικοί στην αναδιάρθρωση της Basket League με 16 ομάδες που πρότεινε το Λαύριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...