202
Οι Εύζωνες παρελαύνουν | ΙΝΤΙΜΕnews

Προεδρική Φρουρά: Το χτύπημα από το τσαρούχι των Ευζώνων σύνθημα νέας αρχής του Ελληνισμού

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2021, 12:58
Οι Εύζωνες παρελαύνουν
|ΙΝΤΙΜΕnews

Προεδρική Φρουρά: Το χτύπημα από το τσαρούχι των Ευζώνων σύνθημα νέας αρχής του Ελληνισμού

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2021, 12:58

Την Προεδρική Φρουρά επιθεώρησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, αμέσως μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό.

Της επιθεώρησης ακολούθησε ξενάγηση του διαδόχου σε έκθεση για την ιστορία της Προεδρικής Φρουράς.

Αυτό όμως που συγκίνησε, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η Προεδρική Φρουρά για τη σημερινή επέτειο, με αφορμή την παρουσία των Ευζώνων μας στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που ακολούθησε.

«Οι Εύζωνες κατά τον βηματισμό χτυπούν το τσαρούχι για να ακούνε οι Αγνωστοι νεκροί του Εθνους. Σήμερα κατά την αποχώρηση τους από το Μνημείο, η απόλυτη ησυχία που επικρατούσε, το χτύπημα ακουγόταν ως Σύνθημα, για την νέα αρχή του Ελληνισμού»!

Κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με την κυρία Σακελλαροπούλου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας ευχαρίστησε την Πρόεδρο για τα θερμά λόγια με τα οποία απευθύνθηκε στο πρόσωπό του .«Αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση που σκεφτήκατε να μας καλέσετε σε αυτήν ττην τόσο μεγάλη επέτειο. Μας έδωσε μεγάλη χαρά που καταφέραμε να έρθουμε. Ηταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να θυμηθούμε ποιος ήταν ο ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας στον αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Κάρολος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...