257
| ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Προαναγγελία Θεοδωράκη για «ναι» στις Πρέσπες: «Δεν θα λέμε σε όλα όχι»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 20:01

Προαναγγελία Θεοδωράκη για «ναι» στις Πρέσπες: «Δεν θα λέμε σε όλα όχι»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 20:01

Οι τακτικισμοί και οι μεθοδεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για την επίτευξη της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση -με αποκορύφωμα την υπόθεση Δανέλλη- δεν φαίνεται να αλλάζουν την αρχική θέση της ηγεσίας του Ποταμιού για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης -ο οποίος έχει βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση μετά και τις δηλώσεις Ψαριανού που ουσιαστικά δήλωσε ότι θα αφήσει το Ποτάμι χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα σε περίπτωση που οι βουλευτές του υπερψηφίσουν τη συμφωνία- εμφανίστηκε στη Σεβαστουπόλεως υπερασπιζόμενος τη θέση του υπέρ της συμφωνίας.

«Δεν θα λέμε σε όλα όχι, θα σκεφτόμαστε το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε με αυτούς που κυβερνούν, αλλά ούτε γίνουμε μια στείρα αντιπολίτευση, με ”όχι” και κραυγές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα όχι κατ’ ανάγκη το κόμμα μας, και αυτό είναι πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της κρίσιμης κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού.

Ψαριανός και Μαυρωτάς εκφράζουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στο Ποτάμι

Η άποψη του επικεφαλής του Ποταμιού πάντως δεν ήταν σίγουρο ότι θα βρει σύμφωνη σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οπως είναι γνωστό, στο κόμμα της αντιπολίτευσης εκφράζονται τρεις διαφορετικές απόψεις:

  • οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς προκρίνουν την ψήφιση της συμφωνίας,
  • οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός την καταψήφισή της λόγω «της πολιτικής εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»,
  • ο συνεργαζόμενος Σπύρος Λυκούδης, επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς, θεωρεί μεν θετική τη συμφωνία, θα καθορίσει δε τη στάση του λαμβάνοντας υπόψιν το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...