358
|

Ψαριανός: Αν το Ποτάμι κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων, εγώ δεν έχω θέση στο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 13:01

Ψαριανός: Αν το Ποτάμι κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων, εγώ δεν έχω θέση στο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 13:01

Παρά τις προσπάθειες να υπάρξει κοινή γραμμή απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά και τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη και εν όψει της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, οι φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη είναι πλέον ιδιαίτερα ισχυρές. Το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός έστειλε μήνυμα ότι ο ίδιος δεν έχει θέση στο Ποτάμι αν το κόμμα αποφασίσει να κάνει, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα ρεπό των διαφωνούντων της κυβέρνησης». Ο ίδιος εξήγησε ότι μια τέτοια στάση εκθέτει τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου του Ποταμιού.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» για την στάση που αναμένεται να κρατήσουν οι βουλευτές του Ποταμιού κατά την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ψαριανός παραδέχτηκε ότι το Ποτάμι δεν κατάφερε να έχει κοινή γραμμή, ενώ εκτίμησε ότι «ο Σταύρος και ο Μαυρωτάς θα την ψηφίσουν τη συμφωνία και ο Λυκούδης φαίνεται ότι πάει για αποχή ή παρών».

«Δεν σημαίνει a priori ότι θα φύγουμε με τον (Γιώργο) Αμυρά» προσέθεσε. «Αν το Ποτάμι, το κατά καιρούς πολιτικό συμβούλιο όπως συγκροτείται από τον Σταύρο, γιατί αλλάζει ανάλογα με τις περιστάσεις, αποφασίσει από εδώ και πέρα να κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων της κυβέρνησης, αν είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση a la carte εγώ δεν έχω θέση σε αυτό το κόμμα. Μια τέτοια κίνηση εκθέτει τις αποφάσεις του συνεδρίου του Ποταμιού».

«Μπορεί η κυβέρνηση να πει τώρα ότι είναι νύχτα. Εχει 151 να στηρίξει, εμένα δεν με χρειάζεται. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αντιπολίτευση. Δεν θα κάνουμε τα ρεπό των διαφωνούντων. Θα γίνω εγώ ρεπατζής του Ζουράρι ή του Παπαχριστόπουλου;» συνέχισε.

Σε άλλη ερώτηση για την άποψή του εάν ο κ. Θεοδωράκης υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ψαριανός απάντησε «διαφωνώ κάθετα, είναι ένα περιστατικό που θα ήθελα να αποφύγουμε να κάνει ο Σταύρος τα ρεπό του Καμμένου».

«Δεν είναι μια κυβέρνηση παντός καιρού που ψηφίζει όσα στηρίζει; Τι τους θέλει τους άλλους; Αν μερικοί από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίζουν μια κορυφαία πολιτική επιλογή, να φύγουν», πρόσθεσε και κατέληξε: «Εγώ θα πιέσω όσο μπορώ το Ποτάμι να μην ψηφίσει τη Συμφωνία, έχουμε να διαλέξουμε στο Μακεδονία σκέτο ή με το σύνθετη ονομασία. Θα προτιμούσα το “νέα” και όχι γεωγραφικό προσδιορισμό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...