384
|

Πρακτικές Γκέμπελς του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει η ΝΔ για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2020, 21:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/10/2020, 09:50

Πρακτικές Γκέμπελς του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει η ΝΔ για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2020, 21:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/10/2020, 09:50

Σε πολιτικό ζήτημα αναδείχθηκε από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή της Κυριακής» η οποία υποκλέπτοντας το «Δεν είναι αθώοι» —το σύνθημα που ένωσε την Ελλάδα εν όψει της ετυμηγορίας για τη Χρυσή Αυγή— κατηγορεί στον τίτλο του κυριακάτικου φύλλου τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι αυτοί «ξέπλεναν» πολιτικά τους χρυσαυγίτες.

Το γεγονός ότι η εφημερίδα είναι κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρέθηκε εκτεθειμένος από τις αποκαλύψεις του πρώην στελέχους του Σταύρου Κοντονή δεν είναι προφανώς τυχαίο: είναι μια προσπάθεια της Κουμουνδούρου να περιγράψει τη ΝΔ ως την παράταξη που συμπορεύτηκε με τους χρυσαυγίτες, την ώρα που ο κ. Κοντονής περιέγραφε τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πολιτικό που δεν δίστασε

Η πρώτη αντίδραση ήρθε, όπως αναμενόταν από τη Νέα Δημοκρατία. To γραφείο Τύπου της Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν:

«Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής.

»Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».

Η απάντηση της Αυγής στη ΝΔ

«Λίγη ντροπή γιατί ο κόσμος θυμάται. Και μην παραχαράσσετε την ιστορία», απαντά η Αυγή στην ανακοίνωση της ΝΔ καταλογίζοντας θράσος στο κυβερνών κόμμα.  «Δεν ήταν η Αριστερά με τον Κασιδιάρη στα συλλαλητήρια με τις περικεφαλαίες, ούτε με τον Λαγό στον Έβρο. Λιγότερο θράσος λοιπόν», ανέφερε η εφημερίδα.

Μέρα ντροπής για τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή» χαρακτήρισε την ημέρα κυκλοφορίας του επίμαχου φύλλου ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον πάντα φιλόξενο ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η «Αυγή» πήρε ένα σύνθημα που αφορούσε την ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τον κομματικοποίησε «και υπονοεί ότι χρειαζόμαστε ποινική καταδίκη του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αυτό δεν είναι δείγμα ήθους είναι δείγμα ανηθικότητας και παντελώς απαράδεκτο, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή επί Σαμαρά πήγε φυλακή και επί Τσίπρα αποφυλακίστηκε ενώ όταν χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούσε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο χυδαίο και απέλπιδα προσπάθεια να καπελωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στη σκιά των πρόσφατων αποκαλύψεων Κοντονή, που σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...