291
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ασπάζεται τον κ. Τσίπρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης | INTIMEnews

Πόσους μισθούς δίνει στη Χρυσοβελώνη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 16:59
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ασπάζεται τον κ. Τσίπρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
|INTIMEnews

Πόσους μισθούς δίνει στη Χρυσοβελώνη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 16:59

Θέμα διπλοθεσίας (και κατ΄επέκταση διπλομισθίας) για την άρτι παραιτηθείσα (ή έστω αποπεμφθείσα) από τους ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εγείρουν με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός.

Απευθυνόμενοι στους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα, οι δύο βουλευτές ζητούν να μάθουν  αν και κατά πόσο η υφυπουργός Εσωτερικών ελάμβανε ή και συνεχίζει να λαμβάνει δύο μισθούς, χάρη σε προηγούμενο διορισμό της ως προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, η κυρία Χρυσοβελώνη, διορίστηκε αμισθί πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ).

Στις 12 Ιουλίου 2018, με την απόφαση ανασυγκρότησης του ΕΣΟΑ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διατήρησε την κυρία Χρυσοβελώνη στη θέση τής προέδρου, με τη θέση να παραμένει άμισθη.

Στις 29 Αυγούστου 2018, όμως, -προσθέτουν- στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η κυρία Χρυσοβελώνη διορίζεται υφυπουργός Εσωτερικών και στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 και ενώ έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του κ. Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, καθορίζεται η μηνιαία αποζημίωση (1.800 ευρώ καθαρά, 2.280 ευρώ μικτά) της προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ), σύμφωνα με το άρθρο 67 του ν. 4530/2018 («Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις»), όπου ορίζεται ότι δύναται η καταβολή αμοιβής ή αποζημίωσης στην πρόεδρο του ΕΣΟΑ και μάλιστα αναδράμει από τον Αύγουστο του 2018.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του Ποταμιού απευθύνουν στους συναρμόδιους υπουργούς τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Με ποιο σκεπτικό διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα αποζημίωσης της κυρίας Μ. Χρυσοβελώνη για το έργο της ως προέδρου του ΕΣΟΑ, ενώ ήδη από τον Αύγουστο 2018 μισθοδοτείτο ως υφυπουργός;
  2. Εχει αποποιηθεί η κυρία Μ. Χρυσοβελώνη του μισθού της ως πρόεδρος του ΕΣΟΑ;
  3. Θα οριστεί διάδοχο πρόσωπο της υφυπουργού κυρίας Χρυσοβελώνη στην θέση του πρόεδρου του ΕΣΟΑ ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...