227
Τα μέλη του ΚΚΕ κατεβαίνουν τη λεωφόρο Κηφισίας με προορισμό -τι άλλο;- την πρεσβεία των ΗΠΑ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πορεία του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν για τον… Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 21:47
Τα μέλη του ΚΚΕ κατεβαίνουν τη λεωφόρο Κηφισίας με προορισμό -τι άλλο;- την πρεσβεία των ΗΠΑ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πορεία του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν για τον… Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 21:47

Κυκλοφοριακό χάος και πολιτικές απορίες —τουλάχιστον για τους αμύητους στην κομματική ορθοδοξία του Περισσού— προκάλεσε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής η πορεία μελών του ΚΚΕ προς την αμερικανική πρεσβεία. Ήταν μια πορεία διαμαρτυρίας για την εισβολή της Ρωσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία —αλλά το ΚΚΕ κατέβηκε τη λεωφ. Κηφισίας για να διαδηλώσει κατά του αμερικανικού… ιμπεριαλισμού.

Βέβαια, η πορεία ξεκίνησε από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Ψυχικό, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με σύνθημα «Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας».

Το παρών εκεί έδωσε και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε:

«Η επιλογή όποιου ιμπεριαλιστικού κέντρου ή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, είναι επιλογή που οδηγεί σε μακελειό τους λαούς, τον ελληνικό λαό. Μόνο η αυτοτελής, ανεξάρτητη, πολιτική στρατηγική ενάντια στα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τον λαό. Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η Ελλάδα εδώ και τώρα να σταματήσει να εμπλέκεται σε αυτές τις διαδικασίες. Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου».

Ακολούθως και επειδή κατά τη λογική του ΚΚΕ όλα πρέπει να τελειώνουν με μια νότα αντιαμερικανισμού, μια πυκνή πορεία κατέλαβε το ένα ρεύμα της λεωφ. Κηφισίας και πορεύτηκε προς το κέντρο της Αθήνας και την αμερικανική πρεσβεία στη Βασ. Σοφίας. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 μ.μ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...