217
Η Σμύρνη καίγεται... | estia-ns.gr

«Μικρασία Χαίρε!»: Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης από την Εστία Νέας Σμύρνης

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2018, 17:12
Η Σμύρνη καίγεται...
|estia-ns.gr

«Μικρασία Χαίρε!»: Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης από την Εστία Νέας Σμύρνης

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2018, 17:12

Ήταν Ιούνιος του 1930 όταν µία οµάδα αστών προσφύγων από τη Σµύρνη αποφάσισε να ιδρύσει ένα σωµατείο µε στόχο την αναβίωση της πολιτισµικής και κοινωνικής ζωής της Σµύρνης. Κανείς δεν µπορούσε τότε να προβλέψει την πορεία που έµελλε να διαγράψει η Εστία Νέας Σµύρνης. Κανείς δεν µπορούσε να προβλέψει ότι θα εξελισσόταν στο σηµαντικότερο πνευµατικό κέντρο του ελληνισµού της Ανατολής.

Σήμερα, το όραµα που υπήρχε στην αρχή, εξακολουθεί να υφίσταται. Στόχος της Εστίας είναι να προσελκύσει τους νέους ανθρώπους και να τους µεταλαµπαδεύσει το πνευµατικό και ιστορικό µεγαλείο του Μικρασιατικού Ελληνισµού. Για να µην πέσει ποτέ στη λήθη.

Ετσι, η Εστία Νέας Σμύρνης διοργανώνει, για 3η συνεχή χρονιά, τις επετειακές εκδηλώσεις Μνήμης Μικράς Ασίας με τίτλο: «ΜΙΚΡΑΣΙΑ χαίρε!»

Μάλιστα, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων –  που αποτελούν, πια, θεσμό για τη Μικρασιατική Κιβωτό Μνήμης και Πολιτισμού.

Μια σειρά από κειμήλια, έργα Τέχνης, εικόνες, πίνακες ζωγραφικής, αποτελούν άλλον ένα δυνατό τρόπο ενίσχυσης της μνήμης

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: έκθεση ζωγραφικής, ημερίδες, θεατρικά, ομιλίες, ξεναγήσεις στις συλλογές των μουσείων,  προβολές ντοκιμαντέρ

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Εστία Νέας Σμύρνης
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη
Τηλέφωνο: 210 9333702, 210 9330274
[email protected]

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...