482
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο «Ελ. Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ στο λιμάνι του Πειραιά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θρίλερ για 875 επιβάτες με πυρκαγιά στο οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2018, 07:45
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο «Ελ. Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ στο λιμάνι του Πειραιά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θρίλερ για 875 επιβάτες με πυρκαγιά στο οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2018, 07:45

Ο εφιάλτης της φωτιάς μας κυνηγάει αυτό το καλοκαίρι και στα πλοία. Σκηνές πανικού αλλά και σκηνές αγαλλίασης επικράτησαν τα ξημερώματα στον Πειραιά όπου τελικά κατέπλευσε το «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του και ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου στην Υδρα.

Η αποβίβαση των επιβατών ολοκληρώθηκε στις 4 π.μ. και έγινε από το πλαϊνό μέρος του πλοίου με σκάλα και με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ. Ολοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το πλοίο.

Πολλοί από τους επιβάτες, με μέριμνα της ΑΝΕΚ, της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνει αργότερα την Τετάρτη από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει. Ενα ζήτημα όμως είναι τι θα συμβεί με τα αντικείμενα των επιβατών που τα άφησαν στο πλοίο καθώς και με τα οχήματα και τις αποσκευές που βρίσκονται στο γκαράζ.

Δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ επιστρατεύτηκαν κατά την επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού, ο καπνός πλέον στο πλοίο είναι ελάχιστος και η επιχείρηση επικεντρώνεται στο να κριθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

Το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά έσπευσαν στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα οποία έγινε γνωστό ότι θα μεριμνήσουν για τα οχήματα των επιβατών, μόλις κατασβεστεί πλήρως η φωτιά.

Οσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος», με 140 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 22.00 με προορισμό τα Χανιά. Στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του γκαράζ, για το αν θα πρέπει να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

Σκηνές αγαλλίασης για τους επιβάτες και τους συγγενείς τους στην Ακτή Ξαβερίου τα ξημέρωματα

Κοντά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκαν εννέα πλωτά σκάφη του Λιμενικού,  ρυμουλκά, φορτηγό αλλά και τρία επιβατηγά πλοία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε από τη θάλασσα με δύο πυροσβεστικά πλοιάρια με και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΕΚ ανέφερε:

«Στις 28/08 και ώρα 23:45 εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3 με τα φορτηγά, στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά.

Οι μηχανισμοί πυρόσβεσης του πλοίου λειτούργησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο από το πλήρωμα. Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά με ίδια μέσα.

Ολοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς και η εταιρία μεριμνά για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών τους και την συνέχεια του ταξιδιού τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...