431
Φιλοξενούμενος, το βράδυ της Τετάρτης, στη δημόσια τηλεόραση | Menelaos Myrillas / SOOC

Το κατά Κυριάκον «συνεχές Μνημόνιο» λόγω ανικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2016, 23:07
Φιλοξενούμενος, το βράδυ της Τετάρτης, στη δημόσια τηλεόραση
|Menelaos Myrillas / SOOC

Το κατά Κυριάκον «συνεχές Μνημόνιο» λόγω ανικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2016, 23:07

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στη δημόσια τηλεόραση, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αδιέξοδο μείγμα πολιτικών» και είπε ότι απλώς αυξάνει φόρους και δεν μειώνει αχρείαστες δαπάνες. «Το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές παραμένει» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας μάλιστα ότι το αίτημα για κάλπες είναι σήμερα «πιο επίκαιρο από ποτέ». «Οσο πιο γρήγορα φύγει [η κυβέρνηση] τόσο το καλύτερο για τη χώρα», είπε. Τόνισε, επίσης, ότι η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, για τα επόμενα 15 χρόνια, που δεν είναι επιτεύξιμα, θα καταδικάσει τη χώρα σε ένα αέναο Μνημόνιο.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως στο Eurogroup η ελληνική «δεν πέτυχε τίποτα συγκεκριμένο», αλλά ούτε και τίποτε καινούριο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχτηκε πως η όποια συζήτηση για απομείωση του χρέους είναι θετική και ευπρόσδεκτη, όμως επισήμανε ότι το «βαρύ» αντίτιμο που θα κληθούν να επωμιστούν οι πολίτες θα είναι ο αυτόματος δημοσιονομικός «κόφτης» που φέρνει η κυβέρνηση, ο οποίος θα στοιχίσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Συζητάμε για καλύτερη κατανομή του προσωπικού στο δημόσιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με εξοικονόμηση πόρων και δυναμικού και με εκχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα» είπε.

Για την πρόταση Ρέγκλινγκ είπε ότι είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και πρόσθεσε ότι εμείς θέλουμε κλείδωμα των χαμηλών επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε πως ειδικά στο Δημόσιο η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία μεταρρύθμιση, κάνοντας απλά προσλήψεις «κομματικών στρατών».

Ο αρχηγός της ΝΔ επιτέθηκε μάλιστα προσωπικά στον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως για υποκρισία με αφορμή τη δήλωσή του στη Βουλή ότι είχε «αυταπάτες» για τη διαπραγμάτευση.

«Ο κύριος Τσίπρας οδήγησε συνειδητά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού […] Ηξερε τι έκανε όπως ξέρει τι κάνει και σήμερα. Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να μείνει στο Μέγαρο Μαξίμου με τις κλούβες των ΜΑΤ απ’ έξω», κατέληξε δηκτικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του ότι από την ημέρα που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχασε 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της, δηλαδή 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

Το σχόλιο της κυβέρνησης για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

Το σχόλιό της αναφορικά με τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κρατικό κανάλι, έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωσή της.

«Ο κ. Μητσοτάκης, ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως κόφτης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εμφανίστηκε σήμερα στην ΕΡΤ ως κόφτης οποιασδήποτε επαφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την πραγματικότητα.

Εκτιμούμε την ειλικρινή παραδοχή του ότι η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα, αλλά η προσπάθεια να αποκρύπτει πειστικά την θέση του για απολύσεις στο Δημόσιο και μειώσεις συντάξεων, χρειάζεται ακόμα δουλειά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...