275
Η παλιά πόλη του Βίλνιους με την συνοικία Σεναμιέστις | Wikipedia

Ποιος κορονοϊός; To Βίλνιους μετατρέπεται σε μια απέραντη καφετέρια

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 22:07
Η παλιά πόλη του Βίλνιους με την συνοικία Σεναμιέστις
|Wikipedia

Ποιος κορονοϊός; To Βίλνιους μετατρέπεται σε μια απέραντη καφετέρια

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 22:07

Οι Αρχές της πρωτεύουσας της Λιθουανίας, Βίλνιους, ανακοίνωσαν σχέδια να μετατραπεί η πόλη σε μία απέραντη ανοιχτή καφετέρια, παραχωρώντας το μεγαλύτερο μέρος των ελεύθερων χώρων στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση.

Οπως αναφέρει ο Guardian, η χώρα της Βαλτικής επέτρεψε αυτή την εβδομάδα στα περισσότερα καταστήματα να ανοίξουν εκ νέου, όμως το υπουργείο έχει επιβάλει αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να εξυπηρετούν συγκεκριμένο αριθμό πελατών κάθε φορά, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους, ενώ τα τραπεζάκια στα καφέ και τα εστιατόρια πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο μέτρα απόσταση.

«Τα καφέ θα επιτρέπεται να βγάλουν υπαίθρια τραπέζια και να διεξάγουν τις εμπορικές δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας», δήλωσε ο δήμαρχος του Βίλνιους, Ρεμίγκιους Σιμάσιους.

Η δημόσια ασφάλεια παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της πόλης, είπε ο δήμαρχος, αλλά το μέτρο πρέπει να βοηθήσει τα καφέ να «ανοίξουν, να εργαστούν, να διατηρήσουν τις δουλειές και να κρατήσουν ζωντανό το Βίλνιους».

Ωστόσο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προκαλεί πρόβλημα σε πολλούς εστιάτορες, οι επιχειρήσεις των οποίων εδρεύουν στην παλιά πόλη του Βίλνιους, την συνοικία Σεναμιέστις, έναν χώρο που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στην συγκεκριμένη συνοικία υπάρχουν αποκλειστικά πολύ στενά δρομάκια τα οποία καθιστούν σχεδόν αδύνατο να τοποθετηθούν πάνω από 4-5 τραπεζάκια έξω, καθώς μετά δεν θα περνάνε οι περαστικοί.

Πάντως, ήδη δεκαοκτώ από τους μεγαλύτερους δημόσιους χώρους της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής πλατείας με τον καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας, έχουν ανοίξει για να εξυπηρετήσουν υπαίθριες καφετέριες και εστιατόρια.

Η κίνηση έγινε δεκτή από τους περισσότερους ιδιοκτήτες συναφών επιχειρήσεων, με περισσότερους από 160 να έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για να εκμεταλλευτούν την προσφορά του δημάρχου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...