225
Η Μπασάκ Ντεμιρτάς ενώ ψηφίζει στις προεδρικές εκλογές του 2018 | REUTERS/ Sertac Kayar/File Photo

Τουρκία: Ποινή 2,5 ετών στη σύζυγο του Ντεμιρτάς για ένα λάθος σε μια αίτηση

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2021, 11:05
Η Μπασάκ Ντεμιρτάς ενώ ψηφίζει στις προεδρικές εκλογές του 2018
|REUTERS/ Sertac Kayar/File Photo

Τουρκία: Ποινή 2,5 ετών στη σύζυγο του Ντεμιρτάς για ένα λάθος σε μια αίτηση

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2021, 11:05

Η Μπασάκ Ντεμιρτάς, σύζυγος του φυλακισμένου πολιτικού της αντιπολίτευσης Σελαχατίν Ντεμιρτάς, καταδικάστηκε σε  ποινή  φυλάκισης 2,5 ετών εξαιτίας του ότι ιατρικό πιστοποιητικό που της είχε δοθεί το 2015 στο Ντιγιάρμπακιρ είχε λανθασμένη ημερομηνία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Cumhuriyet. Στην ίδια ποινή καταδικάστηκε και ο γιατρός της.

Όπως σημειώνει ο Guardian, η Ντεμιρτάς είχε εισαχθεί το 2015 σε κλινική έπειτα από αποβολή που είχε.

Ο γιατρός τής χορήγησε σημείωμα για πενθήμερη αναρρωτική άδεια (η Ντεμιρτάς είναι δασκάλα). Ωστόσο ως ημερομηνία του ραντεβού είχε καταχωρηθεί η 14η Δεκεμβρίου αντί της 11ης Δεκεμβρίου. Αργότερα η Ντεμιρτάς πήρε άδεια άνευ αποδοχών για το υπόλοιπο σχολικό έτος.

Αυτές οι τρεις ημέρες έγιναν αφορμή να ασκηθεί στον γιατρό δίωξη για απάτη.

Η 44χρονη Ντεμιράς παραμένει ελεύθερη καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης. Οι συνήγοροί της τόνισαν πως το λάθος μπορούσε κάλλιστα να διορθωθεί με μια απλή εξέταση του αρχείου των ραντεβού για εξετάσεις και επεμβάσεις στην κλινική όπου νοσηλεύτηκε.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, από τους πιο γνωστούς πολιτικούς στην Τουρκία και άλλοτε συμπρόεδρος του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), είναι στη φυλακή εδώ και πέντε χρόνια εξαιτίας κατηγοριών περί «τρομοκρατίας», τις οποίες απορρίπτει.

Ο Νάτσο Σάντσεθ Αμόρ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και μέλος της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, σχολίασε πως η ετυμηγορία αυτή μοιάζει «εντελώς πολιτική» και πρόσθεσε ότι αυτό «δίνει ένα μέτρο του πόσο ανησυχητική είναι η κατάσταση της τουρκικής Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...