213
Το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα | Intime

Υπουργείο Υγείας: «Καρατομήσεις» στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 17:43
Το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα
|Intime

Υπουργείο Υγείας: «Καρατομήσεις» στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 17:43

Τη διενέργεια άμεσης Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις συνθήκες θανάτου του ασθενή που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ζήτησε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλευρής και αφότου έλαβε τα αποτελέσματα της έρευνας που είχε διατάξει το πρωί της Παρασκευής.

Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Αγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

«Πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι 49χρονος άνδρας έφτασε με έντονο στηθαγχικό άλγος στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όμως, σύμφωνα πάντα με τους συγγενείς του, δεν έγινε δεκτός από το νοσηλευτικό ίδρυμα, διότι δεν εφημέρευε (εδώ). Λίγη ώρα αργότερα ξεψύχησε στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Ρίου που είχε εφημερία.

Διευκρινίζεται ότι ένα νοσοκομείο ακόμη και αν δεν έχει γενική εφημερία, έχει εσωτερική, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν γιατροί σχεδόν όλων των ειδικοτήτων για τους ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...