622
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαφημίζει τη Βίβλο του | Twitter

Πλασιέ ο Τραμπ: Πουλά «ευλογημένες» Βίβλους έναντι $59,99

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 10:28
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαφημίζει τη Βίβλο του
|Twitter

Πλασιέ ο Τραμπ: Πουλά «ευλογημένες» Βίβλους έναντι $59,99

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 10:28

Από αθλητικά παπούτσια μέχρι μανικετόκουμπα και τώρα Βίβλους: και τι δεν έχει πουλήσει ο Ντόναλντ Τραμπ,  που βλέπει παντού το χρώμα του δολαρίου.

Λίγες εβδομάδες μετά τα παπούτσια που λάνσαρε έναντι 399 δολαρίων το ζευγάρι, την Τρίτη, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών ανακοίνωσε την επ’ αμοιβή σύμπραξή του με έναν σταρ της κάντρι μουσικής προκειμένου να πωλούν Βίβλους, το «αγαπημένο του βιβλίο», όπως έχει πει στο παρελθόν.

«Η θρησκεία και ο χριστιανισμός είναι τα δύο πράγματα που λείπουν περισσότερο σ’ αυτήν τη χώρα», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα τρίλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, την πλατφόρμα Truth Social, ενόψει του Πάσχα των Καθολικών.

Στην ανάρτησή του, ο Τραμπ, που προσπαθεί να προσελκύσει τους Ευαγγελιστές, την πιο πολυάριθμη θρησκευτική ομάδα στις ΗΠΑ, ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του να αγοράσουν τη Βίβλο που τους προτείνει έναντι 59,99 δολαρίων.

«Πρέπει να ξανακάνουμε την Αμερική να προσευχηθεί», λέει, παραπέμποντας στο γνώριμο πια σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του, «Κάνετε ξανά σπουδαία την Αμερική» (MAGA).

Στο site του, ο οργανισμός που προωθεί τη συγκεκριμένη Βίβλο γράφει ότι είναι «η μοναδική εγκεκριμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ». Προσθέτει ότι τα έσοδα δεν θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί η προεκλογική του εκστρατεία, αλλά ότι η εικόνα του χρησιμοποιείται στο πλαίσιο μιας «επ’ αμοιβή συνεργασίας», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Τραμπ πουλά τις Βίβλους σε συνεργασία με τον συντηρητικό μουσικό της κάντρι, Λι Γκρίνγουντ, το τραγούδι του οποίου «God Bless the USA» (Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ») ακούγεται σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ.

Αμεσες ήταν οι αντιδράσεις από ανθρώπους που δεν τον συμπαθούν ιδιαίτερα. Η ανιψιά του, Μαίρη Τραμπ, που δεν μασά τα λόγια της όταν μιλά για τον θείο της, έγραψε στο X: «1) Δεν έχει προσευχηθεί ποτέ στην ζωή του. 2) Αν αυτή η Βίβλος (που κρατά ο Τραμπ στη διαφήμιση) ήταν αληθινή, θα είχε αρπάξει φωτιά».

Ακολούθησε η Λιζ Τσέινι, μία άκρως συντηρητική Ρεπουμπλικανή πρώην βουλευτής, η οποία έχασε την θέση της στο Κογκρέσο όταν πήρε το μέρος των Δημοκρατικών κατά την έρευνα για τον ρόλο του Τραμπ στην εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο.

Η κόρη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ επί Τζορτζ Μπους, ειρωνεύθηκε τον Τραμπ: «Αντί να πουλά βίβλους, ας αγοράσει μία να διαβάσει τι λέει για τη μοιχεία».

Πουλά και μετοχές στη Γουόλ Στριτ

Την ίδια στιγμή που πουλά Βίβλους, ο Τραμπ πουλά και μετοχές: η εταιρεία του, στην οποία ανήκει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, έκανε καλό ντεμπούτο την Τρίτη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στην πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής της με τα αρχικά του, DJT.

«Λατρεύω την Truth Social, λατρεύω την αλήθεια», έγραψε ο Τραμπ στο δικό του μέσο, που δημιούργησε το 2022, χαιρετίζοντας την επιτυχία των μετοχών στο Nasdaq.

Λίγο μετά το άνοιγμα της Γουόλ Στριτ, η διαπραγμάτευση της μετοχής DJT χρειάστηκε να ανασταλεί για λίγα λεπτά, προτού ξεκινήσει εκ νέου.

Η τιμή της μετοχής DJT, της Trump Media and Technology Group (TMTG), σκαρφάλωσε κάποια στιγμή στα 78 δολάρια για να καταλήξει στα 57,99 δολάρια στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Την Παρασκευή, η γενική συνέλευση της εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC), Digital World Acquisition Corp (DWAC), ψήφισε υπέρ της συγχώνευσης με την TMTG, την εταιρεία του Τραμπ.

Η τιμή της μετοχής DJT, του Ντόναλντ Τραμπ, αναγράφεται σε μία οθόνη στο χρηματιστήριο Nasdaq στη Νέα Υόρκη, την Τρίτη – EPA/JUSTIN LANE

Ο Τραμπ είναι ο βασικός μέτοχος της TMTG, που θα ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια μετοχές της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας.

Βάσει εκτιμήσεων, το μερίδιο του υπολογίζεται σε περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, δεδομένης της τρέχουσας τιμής της μετοχής.

Αυτή η είσοδος στο Χρηματιστήριο προσφέρει μια οικονομική ανάσα στον πρώην πρόεδρο, που καλείται να πληρώσει μεγάλα δικαστικά πρόστιμα αυτή την περίοδο.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, που εταιρεία του Τραμπ εισέρχεται στο χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...