196
Η Μπέτι Γουάιτ, εδώ το 2012, είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση για πρώτη φορά το 1939 | REUTERS/Phil McCarten/File Photo

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών η θρυλική κωμικός Μπέτι Γουάιτ

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 21:43
Η Μπέτι Γουάιτ, εδώ το 2012, είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση για πρώτη φορά το 1939
|REUTERS/Phil McCarten/File Photo

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών η θρυλική κωμικός Μπέτι Γουάιτ

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 21:43

Λίγο πριν κλείσει το 2021 και λίγο πριν η ίδια συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, πέθανε η αμερικανίδα κωμική ηθοποιός Μπέτι Γουάιτ.

Είχε την πιο μακρά σταδιοδρομία στην τηλεόραση από κάθε άλλη γυναίκα, καλύπτοντας οκτώ δεκαετίες από την πρώτη εμφάνισή της, το μακρινό 1939, όταν ελάχιστοι είχαν τηλεόραση. Τότε, στα 18 της, είχε τραγουδήσει την «Εύθυμη Χήρα» σε πειραματικό τηλεοπτικό σταθμό.

Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1922 σε προάστιο του Σικάγου.

Η καριέρα της στο ραδιόφωνο, αναφέρει το TMZ, άρχισε τη δεκαετία του ’40, ενώ στην πορεία απέκτησε και δική της ραδιοφωνική εκπομπή. Το 1949 άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικό σόου, κάτι που της εξασφάλισε περισσότερους ρόλους στην τηλεόραση τις επόμενες δεκαετίες.

Η Γουάιτ είχε γίνει διάσημη για τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά «Τα Χρυσά Κορίτσια» που παίχτηκε και στην Ελλάδα.

Εχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο «Mary Tyler Moore Show», το «Πλοίο της Αγάπης», το «Τόλμη και Γοητεία» και πολλές άλλες σειρές, σε μικρότερους ή μεγαλύτερους ρόλους.

Το 2010 είχε εμφανιστεί στο Saturday Night Live, ένα από τα γηραιότερα πρόσωπα που πέρασαν από το σόου. Κάτω, σε ένα διασκεδαστικό σκετς γεμάτο υπονοούμενα:

Στη μακρά καριέρα της έχει κερδίσει Emmy, βραβεία από την Ενωση Ηθοποιών και ένα Grammy, ενώ υπήρξε υποψήφια για επτά Χρυσές Σφαίρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...