265
Μαθητής σχολείου του Πεκίνου με ηλεκτρονικό βραχιόλι | Beijing Fengtai / WeChat

Πεκίνο: Ηλεκτρονικά βραχιόλια κατά του κορονοϊού για τους μαθητές

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 19:26
Μαθητής σχολείου του Πεκίνου με ηλεκτρονικό βραχιόλι
|Beijing Fengtai / WeChat

Πεκίνο: Ηλεκτρονικά βραχιόλια κατά του κορονοϊού για τους μαθητές

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 19:26

Συμπτώματα… «Μεγάλου Αδελφού» ή ένα απαραίτητο κακό λόγω πανδημίας;

Αυτο αναρωτιούνται πολλοί μετά την είδηση πως σε πολλά σχολεία του Πεκίνου, οι μαθητές είναι πλέον εφοδιασμένοι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι που εκπέμπει προειδοποίηση σε περίπτωση πυρετού ή απότομης ανόδου της θερμοκρασίας του σώματός τους.

Κάτι αντίστοιχο εφαρμόζουν οι Αρχές και στο Λιχτενστάιν.

Η εφαρμογή του μέτρου ξεκίνησε ήδη πιλοτικά σε πολλά σχολεία σε πέντε συγκεκριμένες περιοχές της αχανούς κινεζικής πρωτεύουσας (Φενγκτάι, Ντόνγκτσενγκ, Σιτσένγκ, Τόνγκζου και Ντασίνγκ).

«Αυτά τα «έξυπνα» βραχιόλια εμφανίζουν τη θερμοκρασία των μαθητών σε πραγματικό χρόνο.
Οι γονείς και τα σχολεία τους μπορούν να παρακολουθούν τις ενδείξεις αυτές άμεσα χάρη σε μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου», όπως αναφέρει σε άρθρο της η κινεζική εφημερίδα China Daily.

Σε περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας πάνω από 37.2 βαθμούς, το βραχιόλι στέλνει ειδοποίηση στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ενθαρρύνονται να ειδοποιούν την αστυνομία, προσθέτει η εφημερίδα.

«Το βραχιόλι είναι ίδιο με εκείνα που φορά ο κόσμος σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες. Συστήνουμε στους μαθητές να τα φορούν 24 ώρες το 24ωρο», δήλωσε ένα καθηγητής στην κινεζική εφημερίδα.

Το βραχιόλι το φορούν και οι περίπου 200 μαθητές του σχολείου Φενγκτάι.

«Σε αντίθεση με τα συμβατικά θερμόμετρα, το μπρασελέ δίνει την θερμοκρασία του σώματός μας, αυτόματα και κυρίως πολύ γρήγορα», είπε η δασκάλα Λι Γιαντζιέ.

Η συσκευή αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών εκ μέρους της Κίνας στην προσπάθειά της να ελέγξει έναν ιό που έχει προσβάλει περίπου 82.900 άτομα και έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.633 θανάτων σε όλη τη χώρα.

Στο Πεκίνο έχει επιτραπεί προς το παρόν να επιστρέψουν στην τάξη μόνο οι μαθητές Λυκείου, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις στα πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...