240
Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας | SOOC

Παρέμβαση εισαγγελέα: Με μεταδοτική ψώρα έξι αλλοδαποί στο νοσοκομείο Νίκαιας

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 15:25
Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας
|SOOC

Παρέμβαση εισαγγελέα: Με μεταδοτική ψώρα έξι αλλοδαποί στο νοσοκομείο Νίκαιας

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 15:25

Με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής έξι αλλοδαποί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, οι οποίοι διαγνώστηκαν με ψώρα. Οπως αναφέρουν πληροφορίες από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, οι αλλοδαποί διακομίσθηκαν από το αστυνομικό τμήμα Κολωνού, και μάλλον προέρχονται από κέντρο προσφύγων.

Ηδη το νοσοκομείο έχει ειδοποιηθεί και αναμένει τη μεταφορά τους. Για την αποφυγή κινδύνου μετάδοσης της ψώρας στους εργαζόμενους, λαμβάνονται μέτρα τόσο στους θαλάμους που θα εξετασθούν όσο και στα ιατρεία που θα μεταφερθούν.

Οπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, ήδη διαμορφώνεται απομονωμένος χώρος προκειμένου να εξαλειφθεί η πιθανότητα να διαδοθεί η μολυσματική αυτή νόσος μέσα στο νοσοκομείο και το προσωπικό.

Το νοσοκομείο της Νίκαιας δεν διαθέτει δερματολογική κλινική, αλλά δερματολόγους στα εξωτερικά ιατρεία.

«Κατόπιν της από 23/01/2020 Εισαγγελικής Εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, προβήκαμε στην εισαγωγή και νοσηλεία έξι ανηλίκων αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται στο Α/Τ  Κολωνού και έχουν προσβληθεί από ψώρα. Οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι  απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η διοίκηση του νοσοκομείου.

Η ψώρα

Η ψώρα είναι μια μεταδοτική πάθηση του δέρματος, που οφείλεται στο ακάρεο της ψώρας και χαρακτηρίζεται από πολύ έντονη φαγούρα και κοκκίνισμα του δέρματος.

Μεταδίδεται με τη στενή επαφή του δέρματος και γι’ αυτό στους ενήλικες είναι αποτέλεσμα συνήθως σεξουαλικής επαφής με κάποιον ήδη πάσχοντα, ενώ στα παιδιά μεταδίδεται κυρίως με το συγχρωτισμό, για παράδειγμα στο σχολείο, ή την κατασκήνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...