583
Ο 81χρονος Τζέρι Τζουρέ σε οικογενειακή φωτογραφία με τη σύζυγό του Σάρον και τον εγγονό του Κρίστιαν, τον οποίο ανέθρεψε ο ίδιος | Christian Jouret

Παππούς 81 ετών επιβίωσε έξι ημέρες σε θαμμένο στο χιόνι SUV

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 20:03
Ο 81χρονος Τζέρι Τζουρέ σε οικογενειακή φωτογραφία με τη σύζυγό του Σάρον και τον εγγονό του Κρίστιαν, τον οποίο ανέθρεψε ο ίδιος
| Christian Jouret

Παππούς 81 ετών επιβίωσε έξι ημέρες σε θαμμένο στο χιόνι SUV

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 20:03

Η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης έχει αποδειχθεί πανίσχυρη σε πολλές περιπτώσεις εγκλωβισμού. Οι συγκλονιστικές ιστορίες διασωθέντων από τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία μετά από εβδομάδες έχουν πλημμυρίσει τις τηλεοπτικές οθόνες τον τελευταίο μήνα. Αντίστοιχου κατορθώματος είναι και η περιπέτεια που έζησε ο Αμερικανός Τζέρι Τζουρέ, που απεγκλωβίστηκε από το θαμμένο στο χιόνι όχημά του μετά από έξι ημέρες.

Ο 81 ετών παππούς από τη Νεβάδα των ΗΠΑ είχε οδηγήσει στο ορεινό εξοχικό του, στην περιοχή Μπιγκ Πάιν (Μεγάλο Πεύκο) της Καλιφόρνιας, για να περάσει λίγες ημέρες στο πανέμορφο φυσικό τοπίο. Οταν έφυγε από το σπίτι, στις 24 Φεβρουαρίου, για να επιστρέψει στην οικογένειά του στη Νεβάδα, είχε μόλις αρχίσει να χιονίζει.

Ο Τζέρι οδηγούσε για 30 λεπτά σε ένα ταξίδι που κανονικά διαρκεί τέσσερις ώρες, όταν κατά λάθος κατέληξε σε έναν μικρότερο δρόμο και το SUV του κόλλησε στο χιόνι. Βρέθηκε στη μέση των χειμερινών καταιγίδων που έχουν πλήξει την Καλιφόρνια αυτόν τον μήνα, ρίχνοντας 90 εκατοστά χιόνι στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, εκεί όπου παγιδεύτηκε το αυτοκίνητό του.

Ο 81χρονος δεν πανικοβλήθηκε. Αντιθέτως, εφάρμοσε όσα είχε μάθει από τα πολλά επεισόδια του τηλεοπτικού ριάλιτι Survivor, που παρακολουθούσε μαζί με τη σύζυγό του Σάρον, αναφέρει το BBC News. Ο Τζέρι –που φορούσε μόνο ένα ελαφρύ αντιανεμικό σακάκι– ζεστάθηκε χρησιμοποιώντας ένα λεπτό πάπλωμα και μια πετσέτα μπάνιου ξενοδοχείου, που υπήρχαν στο αυτοκίνητο. Ο συνταξιούχος μαθηματικός, πρώην υπάλληλος της NASA, κατάφερε να εξοικονομήσει την μπαταρία του αυτοκινήτου του για τρεισήμισι ημέρες, ανοιγοκλείνοντας περιοδικά τη μηχανή του οχήματος.

Αντί για νερό, κατέβαζε το παράθυρο του αυτοκινήτου του και έτρωγε χιόνι. Για φαγητό στράφηκε στα λίγα σνακ που περίσσευαν στο αυτοκίνητο. «Επιβίωνε με χιόνι, κρουασάν και μπισκοτάκια» λέει ο εγγονός του, Κρίστιαν Τζουρέ. Τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου του Τζέρι «πέθανε» καθώς ανέβαζε το ηλεκτρικό παράθυρο του αυτοκινήτου.

Φωτογραφία του σωστικού συνεργείου μετά τη διάσωση, με το αυτοκίνητο του Τζέρι Τζουρέ θαμμένο στο χιόνι (Inyo County Sheriff’s Office)

Αυτό συνέβη δύο ημέρες πριν διασωθεί, αφήνοντάς τον ακόμη πιο ευάλωτο όταν οι θερμοκρασίες τις νύχτες έπεφταν πολύ κάτω από το μηδέν. Η διάσωσή του καθυστέρησε εξαιτίας χειροτέρευσης της κακοκαιρίας και καθώς περνούσαν οι ημέρες τα τρομαγμένα μέλη της οικογένειάς του καταλάβαιναν ότι έδινε αγώνα ενάντια στον χρόνο. «Φαντάζομαι ότι φοβόταν πολύ ότι αυτό θα ήταν το τέλος του» λέει ο Κρίστιαν.

Στις 9 Μαρτίου, μετά από έξι ημέρες, έφθασαν επιτέλους ελικόπτερα προς διάσωση του Τζέρι – αν και παραλίγο να μην τον βρουν, καθώς οι πιλότοι λίγο έλειψε να ξεμείνουν από καύσιμα και ένας τους μπέρδεψε το αυτοκίνητο με βράχο, λέει ο εγγονός του. Ανέβασαν τον Τζέρι στο ελικόπτερο και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Εκεί, οι νοσοκόμες έμειναν έκπληκτες όταν βρήκαν τα ζωτικά του στοιχεία απολύτως φυσιολογικά, χωρίς σημάδια υποθερμίας. Ο παππούς του «φώναζε από χαρά» στο τηλέφωνο, λέει ο Κρίστιαν. «Δεν είναι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά φαντάζομαι ότι αισθάνθηκε ταπεινωμένος από την εμπειρία» συμπληρώνει. «Εκλαψα πολύ κι εγώ. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο δεδομένα θεωρούμε κάποια πράγματα».

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ινιο δήλωσε ότι το ελικόπτερο βρήκε το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο μετά τον εντοπισμό σήματος κινητού τηλεφώνου σε περιοχή κατά μήκος της οδού «Κοιλάδα Θανάτου». «Οταν το πλήρωμα πλησίασε για έλεγχο, ένα παράθυρο κατέβηκε και ένα άτομο άρχισε να κουνάει τα χέρια του μέσα από το όχημα» ανέφερε το δελτίο τύπου τους.

Τουλάχιστον 13 θάνατοι έχουν αναφερθεί στην Πολιτεία εν μέσω των χιονοκαταιγίδων της εποχής. Οι Αρχές ανέφεραν ότι μόνο ένας από τους θανάτους συνδέεται σίγουρα με τις καιρικές συνθήκες, ενώ άλλοι οκτώ ερευνώνται ως θάνατοι από κρυοπαγήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...