327
Αποψη χιονισμένου δρόμου κοντά στο Σαν Χοσέ, την Πέμπτη. Η κακοκαιρία που πλήττει την Καλιφόρνια έχει ήδη αλλάξει τη γνώριμη εικόνα της Πολιτείας | REUTERS/Laure Andrillon

Προειδοποίηση για χιονοθύελλα στο Λος Αντζελες μετά από 34 χρόνια!

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2023, 18:56
Αποψη χιονισμένου δρόμου κοντά στο Σαν Χοσέ, την Πέμπτη. Η κακοκαιρία που πλήττει την Καλιφόρνια έχει ήδη αλλάξει τη γνώριμη εικόνα της Πολιτείας
|REUTERS/Laure Andrillon

Προειδοποίηση για χιονοθύελλα στο Λος Αντζελες μετά από 34 χρόνια!

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2023, 18:56

Τμήματα της συνήθως ζεστής νότιας Καλιφόρνια βρέθηκαν σε συναγερμό έπειτα από την πρώτη προειδοποίηση για χιονοθύελλα που έλαβαν έπειτα από πολλά και χρόνια, και συγκεκριμένα από το 1989.

Η χειμερινή καταιγίδα, που ξεκίνησε να επηρεάζει την Πολιτεία την Πέμπτη, θα ενταθεί την Παρασκευή, μετέδωσε το BBC.

Μια ισχυρή κακοκαιρία έχει ήδη φέρει έντονες χιονοθύελλες και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε μεγάλο μέρος των βόρειων ΗΠΑ.

Σύννεφα συγκεντρώνονται στον ουρανό του Λος Aντζελες, φέρνοντας ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα για την περιοχή (REUTERS/Mike Blake)

Τα φαινόμενα αυτά σημειώνονταν ενώ σε περιοχές στα νοτιοανατολικά της χώρας καταγράφονταν υψηλές θερμοκρασίες, ακόμη και καύσωνας.

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν χιονοπτώσεις ρεκόρ, έως και 2,4 μέτρων, στα βουνά στα ανατολικά του Λος Αντζελες μέχρι το Σάββατο.

Το «παγωμένο μέτωπο» αναμενόταν να επεκταθεί σε ολόκληρη τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, καθώς και στην καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας.

Η προειδοποίηση για τη χειμερινή καταιγίδα ισχύει για τα παράκτια βουνά της κομητείας Βεντούρα και τα βουνά της κομητείας του Λος Αντζελες από νωρίς την Παρασκευή έως το Σάββατο, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Χιονόπτωση έως και 1,5 μέτρο αναμενόταν επίσης να σημειωθεί στα βουνά γύρω από την πόλη της Σάντα Μπάρμπαρα.

Η Καλιφόρνια ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει καιρικά φαινόμενα που δεν έχει αντιμετωπίσει εδώ και περίπου 35 χρόνια (REUTERS/Mike Blake)

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι η έντονη χιονόπτωση θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και «σχεδόν μηδενική ορατότητα».

Οι Αρχές συνέστησαν στους κατοίκους της Καλιφόρνιας να μείνουν στα σπίτια τους εφόσον δεν χρειάζεται να μετακινηθούν.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής είχαν ήδη ακυρωθεί περισσότερες από 200 πτήσεις, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Περισσότερες καταιγίδες αναμενόταν να ξεσπάσουν στην Καλιφόρνια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Καθώς ο χιονιάς διασχίζει τη Δυτική Ακτή, κατά μήκος της έκαναν την εμφάνισή τους –ακόμη ένα ασυνήθιστο θέαμα στην περιοχή– και χιονάνθρωποι! (REUTERS/Carlos Barria)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...