253
Ο πάπας Φραγκίσκος σε μια λειτουργία μπροστά σε άδεια καθίσματα. Ενα μήνυμα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για αποφυγή του συνωστισμού | Vatican Media/­Handout via REUTERS

Πάπας Φραγκίσκος προς ιερείς: Δώστε τη Θεία Κοινωνία στα σπίτια όσων είναι σε απομόνωση

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 12:38
Ο πάπας Φραγκίσκος σε μια λειτουργία μπροστά σε άδεια καθίσματα. Ενα μήνυμα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για αποφυγή του συνωστισμού
|Vatican Media/­Handout via REUTERS

Πάπας Φραγκίσκος προς ιερείς: Δώστε τη Θεία Κοινωνία στα σπίτια όσων είναι σε απομόνωση

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 12:38

Οι πρώτες ώρες της συνολικής καραντίνας που επέβαλε στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε (εδώ) ήταν αυτές των άδειων δρόμων, των γεμάτων σουπερμάρκετ και της προσαρμογής. Πώς θα δουλέψει μια χώρα από την οποία ο πρωθυπουργός ζήτησε «να μείνει σπίτι»; Πολύ απλά, δεν θα δουλέψει. Ούτε καν οι εκκλησίες…

Η ιταλίδα υφυπουργός Οικονομικών Λάουρα Καστέλι ανακοίνωσε από ραδιοφωνική εκπομπή της RAI ότι βάσει νέου πακέτου μέτρων που θα εγκριθεί, θα παγώσει τόσο η πληρωμή τραπεζικών δανείων, όσο και των φόρων.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί με τον κορονoϊό, θα σταματήσει προσωρινά και η καταβολή της αυτασφάλισης από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θα εγκρίνουμε πολλά και ουσιαστικά μέτρα», τόνισε η Καστέλι, εξηγώντας ότι θα στηριχθούν με ταμείο ανεργίας όλες οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται να διακόψουν την παραγωγή τους.

Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια των ασθενών, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους καθολικούς ιερείς να δίνουν τη Θεία Κοινωνία κατ’ oίκον σε όσους ασθενείς βρίσκονται σε απομόνωση.

«Ζητούμε από τον Θεό οι ιερείς μας να βρουν τη δύναμη να φέρουν τον λόγο του Θεού και την κοινωνία στους ασθενείς, στηρίζοντας το έργο των εθελοντών, των γιατρών και των νοσοκόμων», τόνισε ο ποντίφικας, o οποίος προετοιμάζεται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία: καθώς εκατομμύρια ρωμαιοκαθολικοί ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Πάσχα (στις 12 Απριλίου), ο ίδιος τους ζητά να μην πάνε στους ναούς και να παρακολουθούν τις λειτουργίες από την τηλεόραση ή το Διαδίκτυο.

Στις εκκλησίες της Ιταλίας οι λειτουργίες σταμάτησαν για τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου και δεν θα τελούνται ούτε θρησκευτικοί γάμοι και κηδείες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...