268
Άρμα μάχης των φιλορωσικών στρατευμάτων εκτοξεύει οβίδα προς την κατεύθυνση του Σεβεροντονέτσκ | Φωτογραφία αρχείου | REUTERS/Alexander Ermochenko

Ουκρανία: Δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν, νεκρός ο οδηγός τους

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2022, 20:12
Άρμα μάχης των φιλορωσικών στρατευμάτων εκτοξεύει οβίδα προς την κατεύθυνση του Σεβεροντονέτσκ | Φωτογραφία αρχείου
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Ουκρανία: Δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν, νεκρός ο οδηγός τους

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2022, 20:12

Δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters τραυματίστηκαν στην ανατολική Ουκρανία ενώ ο οδηγός τους, τον οποίο τους είχαν παραχωρήσει οι φιλορώσοι αυτονομιστές, σκοτώθηκε.

«Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, δύο δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν στοχοθετήθηκαν ενώ κατευθύνονταν προς το Σεβεροντονέτσκ», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν «σε ένα όχημα που τους παραχώρησαν οι αυτονομιστές, το οποίο οδηγούσε ένας οδηγός που τους παρείχαν οι αυτονομιστές».

Αργότερα, το ίδιο το Reuters κατονόμασε τους δύο τραυματίες, σε δικό του τηλεγράφημα για το περιστατικό. «Ο φωτορεπόρτερ Αλεξάντερ Ερμοτσένκο και ο εικονολήπτης Πάβελ Κλίμοφ ταξίδευαν με το αυτοκίνητο που τους είχαν παραχωρήσει οι φιλορώσοι αυτονομιστές. Βρίσκονταν στον δρόμο ανάμεσα στο Σεβεροντονέτσκ και την πόλη Ρούμπιζνε, που απέχει 10 χιλιόμετρα βορειότερα», όταν δέχθηκαν πυρά.

Οι δύο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Ρούμπιζνε όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο πρώτος φέρει τραύματα από θραύσματα και ο δεύτερος κάταγμα στο χέρι.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει, τέλος, πως δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει τον οδηγό, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του.

Δεν είναι σαφές τίνος τα πυρά έπληξαν το συνεργείο, ούτε τι είδους επίθεση δέχθηκαν ακριβώς.

Αξίζει να αναφερθεί πως τη Δευτέρα ακόμη ένας εργαζόμενος σε ΜΜΕ έχασε τη ζωή του ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο λόγος για τον γάλλο δημοσιογράφο του BFM Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ (περισσότερα εδώ). Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι των ΜΜΕ έχουν σκοτωθεί στην εμπόλεμη ζώνη, σύμφωνα με μία εκτίμηση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, η οποία δεν συνυπολόγιζε τον θάνατο του Λεκλέρκ- Ιμόφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...