302
Αστυνομικός ελέγχει έναν από τους πολίτες που περιμένουν έξω από τραπεζικό υποκατάστημα. Πίσω τους η ουρά πολλών μέτρων που έχει σχηματιστεί | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαιτας

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τις ουρές στις τράπεζες και τις βόλτες στην παραλία

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 14:11
Αστυνομικός ελέγχει έναν από τους πολίτες που περιμένουν έξω από τραπεζικό υποκατάστημα. Πίσω τους η ουρά πολλών μέτρων που έχει σχηματιστεί
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαιτας

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τις ουρές στις τράπεζες και τις βόλτες στην παραλία

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 14:11

Οι εικόνες χαλαρότητας όσον αφορά τη τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, με τελευταίες αυτές έξω από τράπεζες την Τρίτη και την παραλία της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Δευτέρας, εκτός από αυστηροποίηση των μέτρων προκάλεσαν και νέα παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα.

Οι πρώτες ανοιξιάτικες ημέρες έφεραν «έκρηξη» αθλούμενων και λοιπών περιπατητών σε ανοικτούς χώρους στα αστικά κέντρα, ενώ παρά την ενημερωτική καμπάνια της κυβέρνηση (δείτε κάτω το σχετικό βίντεο) και τις προσπάθειες των τραπεζών (μέσω SMS ενημέρωσης των πελατών τους) να αποφευχθεί ο συνωστισμός -κυρίως συνταξιούχων- στα υποκαταστήματα, οι εικόνες έξω από αυτά μόνο μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας δεν θύμιζαν.

Και με σκυλάκι και στην τράπεζα! Συνωστισμός «δικαιολογημένων» πολιτών έξω από κατάστημα τράπεζας στην Καλλιθέα /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξέδωσε νέα αυστηρή εγκύκλιο προς τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας, ζητώντας την απόδοση ποινικών ευθυνών για τους παραβάτες των μέτρων, καθώς επίσης  για μία σειρά από αδικήματα κατά την περίοδο της κρίσης, όπως η εκβίαση και η τοκογλυφία (σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας) κ.α.

Αναλυτικα η εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Επανέρχομαι για να επισημάνω, την αξία και την ανάγκη εγρήγορσης και συνεχούς παρέμβασής σας όταν αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, παραβιάζονται να νόμιμα μέτρα που είτε έχουν ήδη διαταχθεί είτε θα διατάσσονται, σχετικώς με την καταπολέμηση και την διάδοση της νόσου του κορονοϊού, εν όψει και της πρόβλεψης, πρωτίστως του άρθρου 285 του ΠΚ, με τίτλο παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Αυτονόητα, η έρευνα και η δίωξη, θα καταλαμβάνουν, εφόσον τα προκύπτοντα πραγματικά περιστατικά, του ιστορικού γεγονότος, εμπίπτουν στην νομοτυπική υπόσταση εκτός της προναφερόμενης πράξης και στην όμοια, άλλων αξιόποινων πράξεων συρρεουσών αληθώς ή κατ’ ιδέα με αυτή, όπως τοκογλυφία της παραγράφου 1 του άρθρου 404 ΠΚ, εκβίασης, εγκλημάτων κατά συγκοινωνίας, κλπ και τις πράξεις αυτές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...