211
Ο Ηλίας Μόσιαλος προσέρχεται σε παλαιότερο υπουργικό συμβούλιο | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόσιαλος: Τα σημερινά δεδομένα αντανακλούν τη διασπορά της νόσου πριν από 12-18 ημέρες

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 12:59
Ο Ηλίας Μόσιαλος προσέρχεται σε παλαιότερο υπουργικό συμβούλιο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόσιαλος: Τα σημερινά δεδομένα αντανακλούν τη διασπορά της νόσου πριν από 12-18 ημέρες

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 12:59

«Επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορση για την αντιμετώπιση του κινδύνου» του κορονοϊού. Αυτό τονίζει σε νέα ανάρτησή του στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και επικεφαλής του LSE Health, του μεγαλύτερου ερευνητικού οργανισμού του βρετανικού πανεπιστημίου London School of Economics, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό.

Ο κ. Μόσιαλος έκανε μία κατατοπιστική ανάρτηση για την ερμηνεία των δεδομένων της πανδημίας και για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε.

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Mια παρατήρηση για την ερμηνεία των δεδομένων της πανδημίας. Οπως σωστά επισήμανε ο Stephen Casper (@TheNeuroTimes) αυτό που βλέπουμε σήμερα αντανακλά τη διασπορά της νόσου πριν από 12-18 ημέρες, την έναρξη της λοίμωξης σε όσους πάσχουν πριν από 7-14 ημέρες και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία η την επιβεβαίωση της λοίμωξης με τεστ πριν από 1-7 ημέρες. Το παρόν είναι επομένως το παρελθόν και επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορση για την αντιμετώπιση του κινδύνου».

Αυτό σημαίνει ότι οι 46 νεκροί που είχαν καταγραφεί ως την Τρίτη 31 Μαρτίου (εδώ), είναι η αποτύπωση της κατάστασης που υπήρχε λίγο μετά το κλείσιμο των σχολείων και των επιχειρήσεων εστίασης, στο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...