275
Μέλη μονάδας εθελοντών που πολεμά πλάι στον ουκρανικό στρατό λαμβάνουν θέσεις μάχης σε τοποθεσία κοντά στο Σεβεροντονέτσκ, στην περιοχή του Λουγκάνσκ | REUTERS/Serhii Nuzhnenko

Οι Ουκρανοί δεν εγκαταλείπουν το Σεβεροντονέτσκ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2022, 23:07
Μέλη μονάδας εθελοντών που πολεμά πλάι στον ουκρανικό στρατό λαμβάνουν θέσεις μάχης σε τοποθεσία κοντά στο Σεβεροντονέτσκ, στην περιοχή του Λουγκάνσκ
|REUTERS/Serhii Nuzhnenko

Οι Ουκρανοί δεν εγκαταλείπουν το Σεβεροντονέτσκ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2022, 23:07

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το 20%, σχεδόν, του εδάφους που είχαν χάσει στην πόλη Σεβεροντονέτσκ κατά τη διάρκεια των μαχών με τη Ρωσία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Λουγκάνσκ.

«Ενώ πριν η κατάσταση ήταν δύσκολη, το ποσοστό (που κατείχε η Ρωσία) ήταν κάπου γύρω στο 70%, τώρα τους έχουμε ήδη απωθήσει, ανακαταλαμβάνοντας σχεδόν το 20%», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σέρχι Γκαϊντάι, ο οποίος μίλησε στην εθνική τηλεόραση της Ουκρανίας για τις εξελίξεις στο ανατολικό μέτωπο. Οι ρώσοι εισβολείς ελέγχουν τη μισή πόλη, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις υπηρεσιών πληροφοριών για «πτώση» της ευρύτερης περιοχής στα χέρια των Ρώσων σε δύο εβδομάδες, ο κυβερνήτης εκτίμησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για τα στρατεύματα του αντιπάλου.

Σημείωσε ότι οι Ρώσοι έχουν μεγάλες απώλειες και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εισβολείς θα απωθηθούν, ιδιαίτερα αν οι σύμμαχες χώρες προμηθεύσουν την Ουκρανία με περισσότερα όπλα.

Η κατάληψη της Σεβεροντονέτσκ – την οποία η Μόσχα είχε σπεύσει να αναγγείλει από την Τρίτη (περισσότερα εδώ) – θα αποτελούσε σημαντικό ορόσημο για τη Ρωσία, που έχει σκοπό να κυριεύσει ολόκληρη τη λεκάνη του Ντονμπάς, όπως αποκαλείται η ανατολική Ουκρανία, περιοχή με αξιόλογη βιομηχανική βάση.

Ο στρατός της Ρωσίας συγκεντρώνει δυνάμεις γύρω από τη Σλοβιάνσκ

Ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις ενόψει επίθεσης στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προειδοποίησε αργότερα την Παρασκευή το ουκρανικό γενικό επιτελείο. Σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς, στην περιοχή βρίσκονται ως και 20 σχηματισμοί μάχης του ρωσικού στρατού, με μηχανοκίνητο πεζικό, πυροβολικό και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, που διαθέτουν από 600 ως 800 στρατιωτικούς η καθεμιά.

Διοικητικά, η Σλοβιάνσκ υπάγεται στην περιφέρεια Ντονιέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας και βρίσκεται κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...