212
Καρέ από παλαιστινιακές διαμαρτυρίες στη Δυτική Οχθη για τα διαδραματιζόμενα στη Γάζα - στην ένθετη φωτό ο Ντέιφ | REUTERS/Raneen Sawafta και The Times of Israel

Οι Ισραηλινοί στο κατόπι τού Μοχάμεντ Ντέιφ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 11:00
Καρέ από παλαιστινιακές διαμαρτυρίες στη Δυτική Οχθη για τα διαδραματιζόμενα στη Γάζα - στην ένθετη φωτό ο Ντέιφ
|REUTERS/Raneen Sawafta και The Times of Israel

Οι Ισραηλινοί στο κατόπι τού Μοχάμεντ Ντέιφ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 11:00

Σύμφωνα με πολλά διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και Μέσα, τις τελευταίες ημέρες και καθώς μαίνεται η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, οι Ισραηλινοί έχουν στοχοποιήσει ένα πρόσωπο το οποίο έχουν προσπαθήσει και στο παρελθόν να εξοντώσουν. Πρόκειται για τον φερόμενο ως επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, τον Μοχάμεντ Ντέιφ.

Αναφορικά με τη Χαμάς, ο Ντέιφ κατέστη εδώ και χρόνια ο υπ’ αριθμόν 1 στόχος του Ισραήλ, ωστόσο έχει καταφέρει να αποφύγει τον θάνατο. Παρά ταύτα, είναι πια ακρωτηριασμένος, με ένα μάτι, ένα χέρι και ένα πόδι. Θεωρείται ικανότατος πολεμιστής και αποφασιστικός ηγέτης, επιδέξιος στο καμουφλάζ και στις τακτικές εξαφάνισης με τη χρήση πολλών καταφυγίων.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας προσπάθησαν να τον σκοτώσουν το 2001, το 2002, το 2003, το 2006 και το 2014. Ομως δεν μπόρεσαν να σκοτώσουν τον ίδιο με τους βομβαρδισμούς, αλλά την οικογένειά του, τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους. Τώρα, βρίσκονται και πάλι στο κατόπι του.

Τις τελευταίες ώρες, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε εκ νέου τα δίκτυα των σηράγγων στη Γάζα, ενώ οι παλαιστινιακές ομάδες απάντησαν εκτοξεύοντας ρουκέτες – λιγότερες πάντως σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. Στο διπλωματικό επίπεδο κινούνται πιο δραστήρια απ’ όλους οι Γάλλοι, οι οποίοι υπέβαλαν σχέδιο ψηφίσματος στον ΟΗΕ με στόχο την κατάπαυση του πυρός και την παροχή βοήθειας προς τους αμάχους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...