431
Εξι από τα εξώφυλλα του Time με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη (από πάνω αριστερά: Τέιλορ Σουίφτ, Ντουέιν Τζόνσον, Σάντρα Ο, Γκέιλ Κινγκ, Νάνσι Πελόζι, Μοχάμεντ Σαλάχ) | Time/CreativeProtagon

Οι 100 πιο επιδραστικοί άνθρωποι του πλανήτη για το 2019 από το Time

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 15:56
Εξι από τα εξώφυλλα του Time με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη (από πάνω αριστερά: Τέιλορ Σουίφτ, Ντουέιν Τζόνσον, Σάντρα Ο, Γκέιλ Κινγκ, Νάνσι Πελόζι, Μοχάμεντ Σαλάχ)
|Time/CreativeProtagon

Οι 100 πιο επιδραστικοί άνθρωποι του πλανήτη για το 2019 από το Time

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 15:56

Η Μισέλ Ομπάμα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, η Γκλεν Κλόουζ, η Νάνσι Πελόζι, η Γκρέτα Τούνμπεργκ, και άλλες προσωπικότητες και ακτιβιστές από την πολιτική, τις τέχνες, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την τεχνολογία και δεκάδες ακόμα χώρους, συνθέτουν τη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη για το 2019, που δημοσίευσε την Τετάρτη, για 16η χρονιά, το περιοδικό Time.

«Το ετήσιο τεύχος μας Time 100, είναι γεμάτο δασκάλους και μαθητές», γράφει ο διευθυντής του περιοδικού, Εντουαρντ Φέλσενταλ.

Κατά την προσφιλή του τακτική, διασημότητες που γνωρίζουν προσωπικά το κάθε τιμώμενο πρόσωπο του αφιερώματος, γράφουν το σχετικό κείμενο.

Ετσι, η Μπιγιονσέ γράφει για την Μισέλ Ομπάμα: «Το να αγαπήσω την Μισέλ Ομπάμα δεν ήταν επιλογή, έγινε φυσιολογικά. Η παρουσία της στον Λευκό Οίκο θα ήταν επιδραστική, έτσι και αλλιώς, αφού ήταν η πρώτη αφροαμερικανή Πρώτη Κυρία. Ομως, η ίδια χρησιμοποίησε τη θέση της στην εξουσία για να βελτιώσει τον κόσμο γύρω της. Δίνει δύναμη σε όλους μας να ανακρίνουμε τους φόβους μας και να αγγίξουμε το μεγαλείο».

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ γράφει για την Γκλεν Κλόουζ: «Η Γκλεν είναι σπουδαίο ταλέντο, μία ηθοποιός που είναι βαθιά αφοσιωμένη στο έργο της. Δεν παίζει ρόλους, αλλά μεταμορφώνει τον εαυτό της μέσα σε αυτούς, χωρίς να αφήνει ποτέ την προσωπικότητά της ή τη φήμη της να μπουν στη μέση».

Ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Γουόρεν Μπάφετ πλέκει το εγκώμιο του μπασκετμπολίστα Λεμπρόν Τζέιμς ως ηγέτη και καθοδηγητή, η διάσημη σεφ Αλις Γουότερς  θυμάται πώς η Σαμίν Νοσράτ, ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο της μαγειρικής, της έμαθε πώς να μαγειρεύει με φροντίδα και μεράκι.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν μιλά για την έμπνευση που χάρισε σε όλο τον κόσμο ο τρόπος που η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν, χειρίστηκε το μακελειό στο Κράιστσερτς.

Η Βαϊόλα Ντέιβις περιγράφει τον πολύχρονο θαυμασμό της για την επίσης βραβευμένη με Οσκαρ Ρετζίνα Κινγκ, η οποία «ανύψωσε» έγχρωμους καλλιτέχνες και την «έκανε ορατή».

Ο Μπιλ Γκέιτς γράφει για την συγγραφέα Τάρα Γουέστοβερ, της οποίας η αυτοβιογραφία με τον τίτλο «Educated» είναι στη λίστα με τα μπεστέλερ επί ένα χρόνο, ότι έμαθε πολλά για το πώς να ξεπερνά αυτά που διαιρούν την Αμερική.

«Αυτές οι συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων, βρίσκονται στην καρδιά του αφιερώματος του Time, που δεν είναι απλά μία λίστα. Είναι μία κοινότητα εκατοντάδων παγκόσμιων ηγετών, πολλοί από τους οποίους αλληλοϋποστηρίζονται. Και σε αυτούς τους καιρούς, που τόσα από τα προβλήματά μας απαιτούν τη συνεργασία πολλών πλευρών, μπορούν να επηρεάσουν τις αλλαγές», εξηγεί ο διευθυντής του περιοδικού. «Οταν συνδέεις καταπληκτικούς ανθρώπους μεταξύ τους, μπορούν να κάνουν καταπληκτικά πράγματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...