356
Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα | StarTV

Ο Τσίπρας τάζει αυξήσεις στις συντάξεις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 21:10
Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα
|StarTV

Ο Τσίπρας τάζει αυξήσεις στις συντάξεις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 21:10

«Έχουμε καλύψει τις απώλειες των συνταξιούχων. Είναι απολύτως ψευδές ότι συρρικνώθηκαν οι συντάξεις την περίοδο 2015-2019». Αυτό ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ηταν μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στη Μάρα Ζαχαρέα καθώς την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός ήταν στο Ηράκλειο της Κρήτης για προεκλογική ομιλία. Μια συνέντευξη που ακολούθησε την είδηση ότι οι συντάξεις του Ιουνίου θα καταβληθούν –ως δια μαγείας– την Παρασκευή, 24 Μαΐου, δύο ημέρες πριν τις κάλπες· μια σπουδή που έκανε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάσει από τη Φλώρινα (εδώ) ότι «τους έχω ικανούς να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου».

Οπως αναμενόταν λοιπόν και με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πίσω από τη ΝΔ (εδώ), ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε ένα νέο μπαράζ υποσχέσεων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το 2020 σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανασχεδιασμό της εθνικής σύνταξης.

Είπε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης της κατώτατης σύνταξης κατά 10%… που θα ανακουφίσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%», είπε, ορίζοντας και την αύξηση: ένα πενηντάρικο. Λίγο ήθελε να το κουνάει και έξω από τα εκλογικά τμήματα την Κυριακή.

Ο Πρωθυπουργός άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να εξετάσει η κυβέρνηση του και την επαναφορά του ΕΚΑΣ ισχυριζόμενος ότι δεν φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την περικοπή του καθώς ήταν στο τραπέζι της 5ης αξιολόγησης.

Συνεχίζοντας την πλειοδοσία των υποσχέσεων και με αφορμή την εξαγγελία της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήδη έχει ψηφιστεί η μείωση κατά 10% και είπαμε ότι άλλο ένα 20% μείωση θα γίνει το 2020. Στα χαμηλά εισοδήματα η μείωση θα φτάσει το 50% είπε επίσης.

«Θα έχουμε παράλληλα ελαφρύνσεις και μειώσεις στη φορολογία» είπε συνεχίζοντας το… τάξιμο.

Αυτό το σχέδιο πρέπει να υπερψηφιστεί στις ευρωεκλογές, τόνισε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του λειτουργεί με σχέδιο για την πορεία της χώρας σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιμένουν στην πολιτική της λιτότητας.

«Ζητώ την ψήφο για να έχω την πολιτική νομιμοποίηση να πω όχι στον Βέμπερ που κατεβαίνει για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...