281
Ο Αλέξης Τσίπρας στις Ροβιές | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τσίπρας στην Εύβοια: «Πριν τρία χρόνια αιφνιδιαστήκαμε, σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 15:53
Ο Αλέξης Τσίπρας στις Ροβιές
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τσίπρας στην Εύβοια: «Πριν τρία χρόνια αιφνιδιαστήκαμε, σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 15:53

Αιδηψός, Λίμνη, Ροβιές: αυτοί ήταν οι τρεις σταθμοί της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στα καμένα της βόρειας Εύβοιας και ενώ το πύρινο μέτωπο συνέχιζε να κατακαίει εκτάσεις.

Οπως αναμενόταν, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε υποδειγματικά, ενώ σε δημοσιογραφικές διαρροές για τις επαφές που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τοπικούς παράγοντες, τονίστηκε ότι στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είχαν εναέρια μέσα που χρειαζόταν για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην τραγωδία στο Μάτι του 2018, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει συγκρίσεις. Μίλησε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και προσέθεσε με νόημα: «Αν πριν από τρία χρόνια αιφνιδιαστήκαμε, σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία αιφνιδιασμού», είπε.

Επιμένοντας ότι «η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε υποδειγματικά», παραδέχτηκε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί «και παλαιότερα». Αλλά προσέθεσε: «Με σχεδόν άπνοια είχαμε πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα. Αναρωτιέμαι με τρόμο τι θα γινόταν εάν φυσούσαν άνεμοι έως 8 μποφόρ».

Και κάλεσε αυτούς «που επέλεξαν στο παρελθόν την τυμβωρυχία, να μην προκαλούν σήμερα με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια», σημειώνοντας ότι «είναι προτιμότερο να λες την αλήθεια, παρά να δίνεις μια ψεύτικη εικόνα όταν η καταστροφή είναι γύρω σου». Αυτό ίσως αν είναι και ένα είδος αυτοκριτικής, αν σκεφτεί κανείς τα όσα έκανε ο ίδιος και τα άλλα στελέχη της κυβέρνησής του στο Μάτι πριν από τρία καλοκαίρια.

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε με μια επαμφοτερίζουσα στάση να αμφισβητήσει… υιοθετώντας την, την προτεραιότητα να σωθούν ζωές.

«Αντιλαμβάνομαι και υιοθετώ την προτεραιότητα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής» είπε, για να προσθέσει όμως ότι αν και είναι κατανοητή εκκένωση των οικισμών «δεν μπορεί να είναι η μόνη έγνοια» της Πολιτείας και «κατά τα άλλα να αφήνονται οι πυρκαγιές να σβήσουν στη θάλασσα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...