258
Βαξεβάνης και Πολάκης, τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMENEWS/SOOC

Ο Πολάκης καλεί σε συγκέντρωση υπέρ Βαξεβάνη στον Αρειο Πάγο – ΝΔ: Σε επικίνδυνο δρόμο Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 15:18
Βαξεβάνης και Πολάκης, τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMENEWS/SOOC

Ο Πολάκης καλεί σε συγκέντρωση υπέρ Βαξεβάνη στον Αρειο Πάγο – ΝΔ: Σε επικίνδυνο δρόμο Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 15:18

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η νέα «παρέμβαση» του Παύλου Πολάκη υπέρ του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να καλέσει σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για τέσσερα κακουργήματα εκδότη-δημοσιογράφο την Τετάρτη στις 13.00, έξω από τον Αρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακρίτρια αρεοπαγίτης του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, έχει καλέσει σε απολογία τον κ. Βαξεβάνη για τη φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση της λεγόμενης «σκευωρίας» της Novartis και συγκεκριμένα για τέσσερεις πράξεις:

♦ Της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή.

♦ Της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα.

♦ Της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή.

♦ Της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

«Ο κ. Πολάκης μετά την επίθεση κατά της Δικαιοσύνης, την οποία συνέχισε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, καλεί αύριο σε συγκέντρωση έξω από τον Αρειο Πάγο διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καλέσει σε απολογία τον κ. Βαξεβάνη», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ για την ανάρτηση του κ. Πολάκη.

Με τον τρόπο αυτόν, συνέχισε η Πειραιώς, «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμακώνει την επίθεση κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες της διακυβέρνησής τους, ακολουθούν έναν δρόμο επικίνδυνο για τη δημοκρατία», κατέληξε στην ανακοίνωσή του από το κυβερνών κόμμα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News