772
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μετωπική σύγκρουση Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή για διώξεις ΚΕΕΛΠΝΟ και Νovartis

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 13:40
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μετωπική σύγκρουση Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή για διώξεις ΚΕΕΛΠΝΟ και Νovartis

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 13:40

Tα ξίφη τους διασταύρωσαν για μία ακόμη φορά στην Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής -και άτυπο πορτ παρόλ- του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με αφορμή τις τιμές των διαγνωστικών τεστ κορονοϊού και τις δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Ο λαός πριν την κυβέρνηση Τσίπρα άκουγε κάποιον να λέει ότι είναι αριστερός και τον κοιτούσε με δέος. Σήμερα, φτύνει στον κόρφο του. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και ψήφισε τα πάντα. Το Ελληνικό, την παραχώρηση των αεροδρομίων τις βάσεις των Αμερικάνων. Αυτό επιβεβαιώνει την μεγάλη μας ιδεολογική επικράτηση πάνω στην οποία πρέπει να χτίσουμε για να έχει ο λαός ευημερία, ευνομία και τάξη. Γι αυτό εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας είτε η υπόθεση αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε τον κ. Βαξεβάνη. Δεν θα τολμούσα να γράψω ύβρεις για κάποιον που τον καλεί ο εισαγγελέας. Γιατί; Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης προσάπτοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί και επικαλείται το λεγόμενο τεκμήριο της αθωότητας κατά το δοκούν, ανάλογα με το ποιος είναι ο ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη, αν είναι δηλ. στέλεχός του ή πολιτικός αντίπαλος.

«Είμαι πολύ υπερήφανος – συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης-  για τον εαυτό μου και την πολιτική μου διαδρομή για το ότι δεν λύγισα από τον λαϊκισμό. Να σας πω πως έγινα καπιταλιστής. Όταν ήμουν μικρός είχαν έρθει στο σπίτι μας να τους φιλοξενήσουμε ένα ζευγάρι φίλων μας από τη Ρουμανία επί εποχής Τσαουσέσκου. Ήταν Χριστούγεννα και πήγαμε εγώ, παιδάκι τότε , η φιλοξενούμενή μας και η μητέρα μου να ψωνίσουμε στον Βασιλόπουλο στη Νέα Ερυθραία. Όταν μπήκαμε υπήρχε μια πυραμίδα με κονσέρβες εν είδει χριστουγεννιάτικου δέντρου . Εμείς με τη μητέρα μου προχωρήσαμε και ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε χάσει τη φίλη μας. Η κυρία, σύζυγος μέλους της τότε νομενκλατούρας της Ρουμανίας, είχε μείνει πίσω και κοίταζε την πυραμίδα με τις κονσέρβες σαν να ήταν ο Παρθενώνας. Τότε κατάλαβα τι ήταν ο κομμουνισμός. Τότε επέλεξα να γίνω φιλελεύθερος και καπιταλιστής. Πρέπει όμως να σας πω ότι έκανα κακό στον εαυτό μου. Αν στο Πανεπιστήμιο δεν είχα γραφτεί στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά είχα περάσει έστω για δυο μηνες από την ΚΝΕ δεν θα με είχε ακουμπήσει κανένας στην πολιτική μου διαδρομή».

Πιστός στη γνωστή εμφυλιοπολεμική ρητορική του, ο Παύλος Πολάκης αντέτεινε ότι «το πρόβλημά σας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που είναι στηριγμένη στο αίμα των ανθρώπων που απελευθέρωσαν την χώρα το ‘45 που οι δικοί σας συνεργάζονταν με τους Γερμανούς».

«Του Βαξεβάνη του στήσατε μια διαδικασία στην εισαγγελέα γιατί αποκάλυψε ότι η Novartis στις ΗΠΑ πλήρωσε 350 εκατ. ευρώ επειδή τα πήραν πολιτικοί και υπηρεσιακοί στην Ελλάδα. Γιατί δεν ζητάς από την κυβέρνησή σου να απαιτήσει από την Νovartis να επιστρέψει τα λεφτά;» ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης αναλαμβάνοντας εκ νέου ρόλο υπερασπιστή του εκδότη-δημοσιογράφου που ελέγχεται από την Δικαιοσύνη για τέσσερα κακουργήματα.

«Τικ – Τακ»

«Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είστε κάτι σαν δρ. Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ. Ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Documento άρθρο, υπερασπίστηκε τον κ. Βαξεβάνη και κατηγόρησε την Δικαιοσύνη ως υποχείριο της κυβέρνησης. Γιατί; Γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε τον κ. Βαξεβάνη για τέσσερα κακουργήματα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι πως η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη η οποία θα πέσει σύντομα. Από χθες όμως πανηγυρίζετε επειδή ένας άλλος δικαστής αποφάσισε να παραπέμψει κάποιους συνεργάτες μου. Η εισαγγελική παραπομπή είναι καταδίκη; Αν είναι καταδίκη έχει καταδικαστεί και ο κ. Βαξεβάνης. Εγώ για την περίπτωση του κ. Βαξεβάνη δεν έκανα ούτε tweet. Γιατί; Γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας της Πρώτης Φοράς Αριστερά να φωνάζει ειρωνικά από τα έδρανα της Βουλής «τικ – τακ».

«Ή το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για όλους, ή για κανέναν», επέμεινε ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Εγώ λέω μέχρι να υπάρξει καταδίκη στο δικαστήριο καλό είναι να μην εμπλεκόμαστε. Στην προκειμένη περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ να προσθέσω και κάτι άλλο. Στην δίκη θα είμαι μάρτυρας υπερασπίσεως των ανθρώπων αυτών. Γνωρίζω ότι είναι παντελώς αθώοι. Η δε Ανδρονίκη Θεοφυλάτου είναι η καλύτερη συνεργάτης που έχω» είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι με δύο τελεσίδικα βουλεύματα παραπέμφθηκαν σε δίκη, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για προσλήψεις ημετέρων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Θεόδωρος Παπαδημητρίου (πρώην διευθυντής ΚΕΕΛΠΝΟ), Σταμάτης Πουλής (πρώην πρόεδρος εργαζομένων) Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (πρώην διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ) και  Κατερίνα Πολύζου (πρώην οικονομική διευθύντρια).

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το ελάχιστο που θα μπορούσε να συμβεί σε μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση, αν αποκαλύπτονταν ότι η Δικαιοσύνη στέλνει οριστικά στο σκαμνί με βαρύτατα κακουργήματα διαφθοράς, στενούς συνεργάτες υπουργού, θα ήταν η αποπομπή ή η παραίτηση του εμπλεκόμενου υπουργού, δηλ. του κ. Γεωργιάδη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News