223
Ο Πάπας σε λειτουργία στον Αγιο Πέτρο, την περασμένη εβδομάδα | Andrew Medichini/Pool via REUTERS

Ο Πάπας άνοιξε την πόρτα στις γυναίκες: Διόρισε τη Ναταλί Μπεκάρ στη Σύνοδο των Επισκόπων

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2021, 16:55
Ο Πάπας σε λειτουργία στον Αγιο Πέτρο, την περασμένη εβδομάδα
|Andrew Medichini/Pool via REUTERS

Ο Πάπας άνοιξε την πόρτα στις γυναίκες: Διόρισε τη Ναταλί Μπεκάρ στη Σύνοδο των Επισκόπων

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2021, 16:55

Συνεχίζει τα βήματα για την άνοδο των γυναικών στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας ο Πάπας Φραγκίσκος, που το Σάββατο διόρισε την Ναταλί Μπεκάρ, σε θέση υψηλόβαθμου στελέχους στη Σύνοδο των Επισκόπων.

Είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται γυναίκα σε αυτό το πόστο, το οποίο μάλιστα δίνει στην 52χρονη Γαλλίδα δικαίωμα ψήφου στη σύνοδο.

Η Μπεκάρ, από το 2019, ήταν σύμβουλος στο Σώμα αυτό, το οποίο εξετάζει θεμελιώδη ζητήματα δόγματος.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της συνόδου, Μάριο Γκρετς, η απόφαση αυτή καταδεικνύει την επιθυμία του Πάπα, «για μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία της κρίσης και λήψης αποφάσεων της εκκλησίας. Στη διάρκεια προηγούμενων συνόδων, ο αριθμός των γυναικών που συμμετείχαν ως ειδικοί και ακροάτριες είχε αυξηθεί. Με τον διορισμό της Αδελφής Ναταλί Μπεκάρ και της δυνατότητας συμμετοχής στην ψηφοφορία, μία πόρτα άνοιξε».

Η Ναταλί Μπεκάρ σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Παρίσι και τη Βοστώνη

Η σύνοδος αποτελείται από επισκόπους και καρδιναλίους που έχουν δικαίωμα ψήφου και ειδικούς που δεν μπορούν να ψηφίσουν.

Η Μπεκάρ, μέλος της γαλλικής αδελφότητας Xaviere, έχει μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμια του Παρισιού και της Βοστώνης.

Τον Ιανουάριο, ο Πάπας είχε ανακοινώσει αλλαγές στους κανόνες της Καθολικής Εκκλησίας, οι οποίες επιτρέπουν σε γυναίκες να αναλάβουν περισσότερους ρόλους στη διάρκεια της λειτουργίας, αλλά εξακολουθεί να λέει «όχι» σε γυναίκες ιερείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...