350
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα | Reuters

Ο Ομπάμα χρηματοδοτεί σειρά του Νetflix που θα αφηγείται τις «απατεωνιές» του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 19:06
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα
|Reuters

Ο Ομπάμα χρηματοδοτεί σειρά του Νetflix που θα αφηγείται τις «απατεωνιές» του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 19:06

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ θα αναλάβουν την παραγωγή για τη μεταφορά στη μικρή οθόνη του βιβλίου «The Fifth Risk: Undoing Democracy», του Μάικλ Λιούις, το οποίο αναφέρεται στην άνοδο στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το Netflix.

Την Τρίτη το Netflix αποκάλυψε τις παραγωγές για τις οποίες συνεργάζεται με την Higher Ground Productions, την εταιρεία των Ομπάμα.

Ανάμεσά τους είναι η μεταφορά του βιβλίου «Ο Πέμπτος Κίνδυνος: Καταλύοντας τη Δημοκρατία».

Η σειρά που θα βασίζεται στο βιβλίο αυτό «θα έχει στόχο να παρουσιάσει το σημαντικό έργο που κάνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι καθημερινοί ήρωες που οδηγούν την κυβέρνησή μας και προστατεύουν το έθνος μας», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Netflix.

Το βιβλίο του Μάικλ Λιούις επικρίνει έντονα τον Τραμπ και την ομάδα του καθώς παρουσιάζει έναν πρόεδρο που δεν είχε προετοιμαστεί καθόλου για τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ και που δεν δείχνει κανένα σχεδόν ενδιαφέρον για τα υπομνήματα και την ενημέρωση που του κάνουν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησής του.

«Το βιβλίο μιλάει για τις δυσλειτουργίες της κυβέρνησης Τραμπ, την απόκρυψη πληροφοριών από το κοινό αλλά και την παντελή διοικητική ανικανότητα πολλών ανθρώπων εντός του περιβάλλοντος του προέδρου», σημειώνουν οι λονδρέζικοι Times.

Η Higher Ground έχει αναλάβει επίσης την παραγωγή μιας σειράς που θα βασίζεται στη στήλη της εφημερίδα New York Times «Overlooked» («Αγνοημένοι»), η οποία παρουσιάζει τις νεκρολογίες προσωπικοτήτων ο θάνατος των οποίων δεν είχε αναφερθεί την εποχή που πέθαναν, κυρίως επειδή επρόκειτο για γυναίκες ή Αφροαμερικανούς.

Τα άλλα τηλεοπτικά σχέδια των Ομπάμα κυμαίνονται από μια ταινία μεγάλου μήκους για τον Φρέντερικ Ντάγκλας, μια σημαντική φιγούρα της αφρο-αμερικανικής ιστορίας του 19ου αιώνα που κατάφερε να διαφύγει από τη σκλαβιά και να γίνει κοινωνικός μεταρρυθμιστής και συγγραφέας μέχρι μια σειρά ημίωρων προγραμμάτων για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που θα τα διδάσκει για την τροφή και την προέλευσή της.

Στα υπόψη επίσης είναι και μια δραματική σειρά που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και διερευνά «τα κοινωνικά εμπόδια που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες και οι έγχρωμοι της εποχής εκείνης» καθώς και ένα ντοκιμαντέρ για την ίδρυση του κινήματος των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...