311
Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος | Facebook

Δήμαρχος Πύργου: Συγγενείς των εκδρομέων των Αγίων Τόπων αντί να είναι σε καραντίνα, κυκλοφορούν!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 10:01
Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος
|Facebook

Δήμαρχος Πύργου: Συγγενείς των εκδρομέων των Αγίων Τόπων αντί να είναι σε καραντίνα, κυκλοφορούν!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 10:01

Ενα επικίνδυνο «αντάρτικο» στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας κάνουν κάτοικοι του Πύργου, στους οποίους έχει ζητηθεί να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα.

Αυτήν την καταγγελία έκανε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του Σκάι, αποκάλυψε ότι συγγενικά πρόσωπα και συνεργάτες των ασθενών-εκδρομέων που επέστρεψαν πρόσφατα από τους Αγίους Τόπους δεν τηρούν τις συστάσεις για προφύλαξη και περιορισμό των μετακινήσεων.

Ο δήμαρχος κατηγόρησε για χαμηλό αίσθημα υπευθυνότητας τους συγκεκριμένους πολίτες, ενώ υπενθύμισε πως πρόκειται για αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Ο Πύργος και ο Νομός Ηλείας, όπως και αυτοί της Αχαΐας και της Ζακύνθου, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού λόγω της εξάπλωσης του Covid-19 που απέκτησε «πάτημα» στην περιοχή εξαιτίας της συγκεκριμένης ομάδας εκδρομέων από τους Αγίους Τόπους. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες δύο εβδομάδες και έχει ζητηθεί στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Νωρίτερα, μιλώντας στο protothema.gr, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε δηλώσει:

«Υπάρχει ανησυχία και ο χειρότερος αντίπαλος είναι η μη συμμόρφωση του πληθυσμού στις οδηγίες. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, διότι έρχονται καράβια με ξένο κόσμο από την Πάτρα και επίσης θέλω να πω ότι αυτός ο οποίος έχει στενή επαφή με ύποπτο κρούσμα, και είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, βγαίνει έξω κι έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα, τότε αυτός διαπράττει αδίκημα, γιατί δεν υπακούει στις οδηγίες να μείνει κλεισμένος μέσα στο σπίτι του. Υπάρχουν άτομα που ενώ υποχρεούνται να μείνουν σπίτι, βγαίνουν είτε για να ψωνίσουν είτε για να πάνε στο καφενείο και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Θα πρέπει να ασχοληθούν και οι δικαστές με αυτό το θέμα για να συμμορφωθούν. Η Πολιτεία θα πρέπει να έχει πιο ενεργά αντανακλαστικά και επίσης πρέπει να γίνει μετακίνηση προσωπικού στο Νοσοκομείο του Πύργου, γιατί υπάρχουν γιατροί που βρίσκονται σε καραντίνα. Αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...