224
Σπασμένες τζαμαρίες το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κολωνακίου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η επόμενη μέρα: Πέντε συλλήψεις και καταστροφές στο Κολωνάκι, 350 μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 10:53
Σπασμένες τζαμαρίες το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κολωνακίου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η επόμενη μέρα: Πέντε συλλήψεις και καταστροφές στο Κολωνάκι, 350 μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 10:53

Τριακόσια πενήντα μέτρα. Τόσο απέχει η πλατεία Κολωνακίου από το Μέγαρο Μαξίμου, έδρα του Πρωθυπουργού της χώρας. Και όμως, παρά την αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, κάποιοι τα έκαναν γυαλιά καρφιά σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων και εστιατορίων, κατά την αποχώρησή τους από την ούτως ή άλλως επεισοδιακή διαδήλωση για τον Τζορτζ Φλόιντ που έγινε το βράδυ της Τετάρτης από το Σύνταγμα ως την αμερικανική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας (εδώ).

Από την ΕΛ.ΑΣ. έγινε γνωστό ότι 12 άτομα προσήχθησαν και τελικά υπήρξαν πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια της Τετάρτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι βάνδαλοι βρέθηκαν στο Κολωνάκι στην προσπάθεια να διαφύγουν από την Αστυνομία που τους καταδίωξε μετά τις συγκρούσεις διαδηλωτών – ΜΑΤ στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, κοντά στην πρεσβεία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους της περιοχής, εκτός από ένα τμήμα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο ήταν γεμάτο πέτρες και άλλα αντικείμενα, αποκαταστάθηκε γύρω στις 9.30 το βράδυ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...