192
Η στιγμή που ο πελάτης πιάνει τα χαρτονομίσματα από το πάτωμα με τον ληστή να μην μπορεί να διανοηθεί αυτό που συμβαίνει |

Νότια Αφρική: η χώρα όπου ακόμα και οι ληστές πέφτουν θύματα κλοπής [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 07:30
Η στιγμή που ο πελάτης πιάνει τα χαρτονομίσματα από το πάτωμα με τον ληστή να μην μπορεί να διανοηθεί αυτό που συμβαίνει
|

Νότια Αφρική: η χώρα όπου ακόμα και οι ληστές πέφτουν θύματα κλοπής [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 07:30

Ενα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Νότια Αφρική κατά την διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας σε σουπερμάρκετ.

Ενας από τους πελάτες -που ακολουθώντας τις οδηγίες του ληστή βρισκόταν ξαπλωμένος στο πάτωμα- την ώρα που ο επιτήδειος άδειαζε το ταμείο, σύρθηκε σαν ερπετό για να αρπάξει μερικά χαρτονομίσματα που είχαν πέσει κάτω.

Αν λάβει υπόψιν του κανείς ότι το μεγαλύτερο σε αξία χαρτονόμισμα στη Νότια Αφρική είναι το Ραντ των 200 (12 ευρώ), ο κλέφτης-οπορτουνιστής, ρίσκαρε την ζωή του για λιγότερα από 47 ευρώ.

Πάντως, παρόλο που ο ληστής φαινόταν να αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει, συνέχισε ανεπηρέαστος την «δουλειά» του και στη συνέχεια αποχώρησε.

Το όλο σκηνικό καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του σουπερμάρκετ και έγινε αμέσως viral. Η αστυνομία μέσω του εκπροσώπου της τόνισε ότι για την ώρα δεν έχει εντοπιστεί ούτε ο ληστής αλλά ούτε και ο άντρας που τον έκλεψε.

Ευτυχώς, παρά το γεγονός ότι ο ληστής κρατούσε όπλο, δεν υπήρξαν τραυματίες.

Η ληστεία πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Γκότενγκ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Πρετόρια, όπου καταγράφηκαν πέρυσι 564.000 εγκλήματα, ο μεγαλύτερος αριθμός σε όλη την χώρα.

Πέρυσι, σε εθνικό επίπεδο υπήρξαν 617.210 περιστατικά ένοπλης ληστείας και άλλων βίαιων εγκλημάτων, αριθμός αυξημένος κατά 2,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...