220
Ρώσος στρατιώτης σε γυμνάσια προ ημερών στη νότια Ρωσία | REUTERS/Sergey Pivovarov

Newsweek: Θέμα 48 ωρών η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 20:21
Ρώσος στρατιώτης σε γυμνάσια προ ημερών στη νότια Ρωσία
| REUTERS/Sergey Pivovarov

Newsweek: Θέμα 48 ωρών η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 20:21

Η εισβολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία –γίνεται λόγω για μιας μεγάλης κλίμακας επιχείρηση- είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί μέσα σε 48 ώρες, αναφέρουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η κυβέρνηση του Βολόντιμιρ Ζελένσκι είναι ενήμερη για αυτό, αναφέρει σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα το Newsweek, μέσω της αμερικανικής κυβέρνησης.

Πάντως, η ουκρανική πλευρά υποστηρίζει ότι είναι η τρίτη φορά μέσα στον Φεβρουάριο που λαμβάνει παρόμοια προειδοποίηση. Παραδέχονται όμως ότι η Ρωσία δεν μπορεί να κρατά τόσο μεγάλο όγκο στρατού σε ετοιμότητα για κανένα άλλο λόγο παρά την επίθεση.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών είπαν ακόμη στο Newsweek ότι η επιχείρηση της Ρωσίας δεν θα περιοριστεί μόνο στο Ντονμπάς, όπου ήδη λαμβάνει χώρα «ειρηνευτική αποστολή» της Ρωσίας. Ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να κινηθούν και προς το Κίεβο, από τα σύνορα με τη Λευκορωσία όπου η Ρωσία διεξάγει στρατιωτικά γυμνάσια. Άλλη μία πηγή ανέφερε ότι η επιχείρηση θα αρχίσει με κυβερνοεπίθεση και έπειτα εισβολή μέσα στη νύχτα.

Ωστόσο και οι δύο πηγές ανέφεραν ότι τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τις εξελίξεις.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει πάνω από 150.000 στρατιώτες γύρω από την Ουκρανία, έχοντας μεταφέρει δεκάδες βαριά εξοπλισμένες μονάδες, αλλά και αεροσκάφη, ελικόπτερα, άρματα μάχης και πάσης φύσεως υλικό προετοιμασίας για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση.

Αμερικανικά μέσα επιτήρησης έχουν αναφέρει ότι ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τις τελευταίες ημέρες τον ουκρανικό εναέριο χώρο, πιθανόν σε πτήσεις επιτήρησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...