178
|

Νέος μεγάλος σεισμός στη Ρόδο – 5,1 Ρίχτερ

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 08:04

Νέος μεγάλος σεισμός στη Ρόδο – 5,1 Ρίχτερ

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 08:04

Ενας μεγάλος σεισμός ξύπνησε τη Ρόδο το πρωί της Πέμπτης, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των Δωδεκανήσων και όχι μόνο –άλλωστε η σεισμική έξαρση που παρατηρείται στα τουρκικά παράλια είναι κάτι που προβληματίζει τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με την αυτόματη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ιντσιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 37 χλμ. νοτιοανατολικά της Ρόδου και ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ. Η δόνηση καταγράφηκε στις 7:45 π.μ.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, το επίκεντρο ήταν στα 10 χλμ. ανατολικά της πόλης της Ρόδου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους, μόλις 10 χλμ.

O ίδιος εξήγησε πάντως, σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ ότι δεν συνδέεται αυτός ο σεισμός με το ρήγμα της Ανατολίας που είχε δώσει τη μεγάλη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε προ ημερών στην Κωνσταντινούπολη (εδώ).

Ο κ. Λέκκας είπε ότι ο σεισμός της Ρόδου αποδίδεται σε μια τάφρο στην οποία αναπτύσσεται η διαδικασία καταβύθισης της ευρωασιατικής τεκτονικής πλάκας.

Ανέφερε επίσης ότι μολονότι ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία σε κατοίκους και τουρίστες, από τις πρώτες επικοινωνίες που είχε με το νησί, δεν καταγράφηκαν ζημιές.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...