165
Καταστροφές σε μιναρέ εξαιτίας του σεισμού στην Κωνσταντινούπολη | REUTERS/Murad Sezer

Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη έγινε την ώρα συμποσίου… σεισμολογίας

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 08:30
Καταστροφές σε μιναρέ εξαιτίας του σεισμού στην Κωνσταντινούπολη
| REUTERS/Murad Sezer

Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη έγινε την ώρα συμποσίου… σεισμολογίας

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 08:30

Επιστημονικό υλικό από πρώτο χέρι είχαν οι επιστήμονες που μετέχουν στο 6ο Διεθνές Συμπόσιο Σεισμολογίας, το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη στην πόλη Μπασισκέλε της επαρχίας Κοτζάελι.

Ο Αλμπαρέλο, λέκτορας στο τμήμα φυσικών επιστημών, γεωλογίας και περιβάλλοντος του ιταλικού πανεπιστημίου της Σιένα, έκανε την ομιλία του όταν σημειώθηκε το μεσημέρι ο σεισμός των 5,7 βαθμών.

Αργότερα είπε πως αντιλήφθηκε το σεισμό από το ταρακούνημα ενός πολυέλαιου στην αίθουσα ομιλιών, και σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό σεισμό.

Το κοινό και τα υπόλοιπα μέλη του συμποσίου αντέδρασαν (προφανώς) πολύ ήρεμα με τον καθηγητή να υπογραμμίζει πως ο σεισμός που βίωσαν ήταν ένα σημαντικό δεδομένο για αυτούς.

Οχτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε χθες μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας ζημιές μεταξύ άλλων σε δύο τζαμιά.

Το σεισμολογικό παρατηρητήριο του Κάντιλι και το Ινστιτούτο Σεισμολογικών Ερευνών ανακοίνωσαν πως το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων δυτικά της Κωνσταντινούπολης, στη θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Σηλυβρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...