207
Μετά την «επίσκεψη» των ακτιβιστών το BMW Art Car έμοιαζε σαν να έχει καλυφθεί από ένα λεπτό στρώμα χιονιού | REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Νέο «χτύπημα» των ακτιβιστών για το κλίμα σε έργο του Αντι Γουόρχολ στο Μιλάνο

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 17:43
Μετά την «επίσκεψη» των ακτιβιστών το BMW Art Car έμοιαζε σαν να έχει καλυφθεί από ένα λεπτό στρώμα χιονιού
|REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Νέο «χτύπημα» των ακτιβιστών για το κλίμα σε έργο του Αντι Γουόρχολ στο Μιλάνο

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 17:43

Αλεύρι πάνω σε ένα σπορ αυτοκίνητο που ζωγράφισε ο αμερικανός ποπ καλλιτέχνης Αντι Γουόρχολ και το οποίο εκτίθεται στο Μιλάνο πέταξαν την Παρασκευή ακτιβιστές για το κλίμα.

Αυτή ήταν μάλιστα η τρίτη φορά αυτόν τον μήνα που τα μέλη της «Ultima Generazione» («Τελευταία Γενιά») έβαλαν στο στόχαστρο εκθέσεις τέχνης, σύμφωνα με το Reuters.

Στις 4 Νοεμβρίου, διαδηλωτές πέταξαν σούπα πάνω σε ένα έργο του Βαν Γκογκ στη Ρώμη και στις 15 Νοεμβρίου πέταξαν μαύρο υγρό πάνω σε έναν πίνακα του Γκούσταβ Κλιμτ στη Βιέννη.

Και τα δύο έργα προστατεύονταν από τζάμι και δεν υπέστησαν ζημιές.

Μετά την «επίσκεψη» των ακτιβιστών το BMW Art Car έμοιαζε σαν να έχει καλυφθεί από ένα λεπτό στρώμα χιονιού.

Ο Γουόρχολ το είχε ζωγραφίσει το 1979, την ίδια χρονιά που έλαβε μέρος στον 24ωρο αγώνα ταχύτητας στη Λε Μαν στη Γαλλία, προτού αποσυρθεί από την άσφαλτο και τοποθετηθεί σε μουσείο.

Οι ενέργειες της «Ultima Generazione», η οποία ζητά αποτελεσματικότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη, συνέπεσαν με τις συνομιλίες για το κλίμα στη Αίγυπτο.

Η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή COP27 προγραμματιζόταν να τελειώσει την Παρασκευή, ωστόσο οι εργασίες της έγινε γνωστό ότι θα παραταθούν καθώς αντιπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες προσπαθούν να συμφωνήσουν για το πώς θα προχωρήσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...