161
Καπνός πάνω από την πόλη του Κιέβου το πρωί της Δευτέρας | REUTERS

Νέο σφυροκόπημα του Κιέβου από τους Ρώσους

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 09:13
Καπνός πάνω από την πόλη του Κιέβου το πρωί της Δευτέρας
|REUTERS

Νέο σφυροκόπημα του Κιέβου από τους Ρώσους

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 09:13

Σειρά εκρήξεων ακούστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Κίεβο, ενώ οι περιφερειακές αρχές της Ουκρανίας στο βόρειο, το ανατολικό και το κεντρικό τμήμα της χώρας έκαναν λόγο για πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων.

Οπως μεταδίδει το Reuters, καπνός φαινόταν να υψώνεται πάνω από το Κίεβο έπειτα από περίπου δέκα εκρήξεις.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, ακούστηκαν πέντε εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα από τις 08:00 ως τις 08:20. Εκρήξεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως το Χάρκοβο, η Ζαπορίζια και η Οδησσός.

Ο  δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, γνωστοποίησε λίγο αργότερα ότι από τις πυραυλικές επιθέσεις χτυπήθηκαν κρίσιμες υποδομές.

«Μετά τις επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές, ένα τμήμα της πρωτεύουσας δεν έχει ρεύμα. Σε ορισμένες περιοχές δεν υπάρχει και παροχή νερού. Αργότερα περισσότερες λεπτομέρειες» ανέφερε ο Κλίτσκο σε ανακοίνωσή του.

Χρήστες των social media κάνουν λόγο για περισσότερες από δέκα εκρήξεις με βίντεο να καταγράφουν αναχαιτίσεις πυραύλων στον ουρανό του Κιέβου.

 

Στο Χάρκοβο εν τω μεταξύ ο δήμαρχος της πόλης, Ιχορ Τερέχοβ, δήλωσε ότι πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις κρίσιμης υποδομής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...