133
Όπως καθησυχάζει η ΕEAE, οι ανιχνεύσιμες ποσότητες ρουθηνίου είναι πλέον σχεδόν μηδενικές στην ατμόσφαιρα της χώρας | twitter

Νέες μετρήσεις για ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα -τι έδειξαν

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 12:17
Όπως καθησυχάζει η ΕEAE, οι ανιχνεύσιμες ποσότητες ρουθηνίου είναι πλέον σχεδόν μηδενικές στην ατμόσφαιρα της χώρας
|twitter

Νέες μετρήσεις για ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα -τι έδειξαν

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 12:17

Τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων για την ανίχνευση του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας, ανακοίνωσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Όπως καθησυχάζει η Επιτροπή, οι ανιχνεύσιμες ποσότητες ρουθηνίου είναι πλέον σχεδόν μηδενικές στην ατμόσφαιρα της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση οι μετρήσεις της ΕΕΑΕ και του εθνικού δικτύου των συνεργαζομένων εργαστηρίων, κατά την περίοδο 5 έως 11 Οκτωβρίου, δείχνουν ότι τα ίχνη ρουθηνίου στην ατμόσφαιρα κυμαίνονται σε συγκεντρώσεις που αγγίζουν το όριο ανίχνευσης, καθώς είναι πια μικρότερες των 0,2 mBq/m3, δηλαδή κάτω του ενός πέμπτου του χιλιοστού του Μπεκερέλ σε ένα κυβικό μέτρο αέρα.

Η ΕΕΑΕ επαναλαμβάνει πως πρόκειται για τιμές συγκεντρώσεων, οι οποίες δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον, ενώ επισημαίνει ότι η πηγή προέλευσης των ευρημάτων αυτών δεν βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και παραμένει άγνωστη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...