227
Αστυνομικοί έξω από το δωμάτιο του μωρού στο νοσοκομείο Starship | YouTube

Νέα Ζηλανδία: Πέτυχε η εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο μωρό των αντιεμβολιαστών

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 11:45
Αστυνομικοί έξω από το δωμάτιο του μωρού στο νοσοκομείο Starship
|YouTube

Νέα Ζηλανδία: Πέτυχε η εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο μωρό των αντιεμβολιαστών

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 11:45

Σε σωτήρια χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε στη Νέα Ζηλανδία τo μωρό που τέθηκε υπό τη φροντίδα των γιατρών του επειδή οι γονείς του αρνήθηκαν να συναινέσουν σε μετάγγιση «εμβολιασμένου αίματος».

Η δικηγόρος των γονέων, Σου Γκρέι, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι το αγόρι, που έχει γίνει γνωστό ως «Baby W», είχε υποβληθεί στη διαδικασία και η μετεγχειρητική πορεία του εξελισσόταν ομαλά.

Την Τετάρτη, το δικαστήριο, σε μία απόφαση-ορόσημο, είχε αφαιρέσει προσωρινά την κηδεμονία από τους γονείς του και την είχε δώσει στους γιατρούς του νοσοκομείου παίδων Starship του Οκλαντ.

Οι αρχές της χώρας είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την αφαίρεση της κηδεμονίας από τους γονείς του ώστε το έξι μηνών βρέφος να υποβληθεί στην εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς για να μπορέσει να επιβιώσει για συγγενή καρδιοπάθεια.

Οι γονείς του είχαν δηλώσει ότι δεν θα έδιναν τη συγκατάθεσή τους αν δεν τους δινόταν η εγγύηση ότι θα έπαιρνε αίμα μόνο από μη εμβολιασμένους δότες.

Η κηδεμονία στον παιδίατρο και τον καρδιοχειρούργο θα διαρκέσει έως τον Ιανουάριο του 2023. Οι γονείς διατηρούν την κηδεμονία σε όλα τα άλλα θέματα.

Η απόφαση είχε άμεση ισχύ, καθώς οι γονείς παρεμπόδιζαν την προεγχειρητική διαδικασία.

Η υπόθεση αναμένεται να έχει ευρύτερες επιπτώσεις, καθώς έχει προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή και ήδη βρίσκεται στο επίκεντρο διαμαρτυριών για το κίνημα κατά των εμβολιασμών. Την Παρασκευή το πρωί, μερικές δεκάδες διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού και υποστηρικτές των γονέων συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...