345
Παιδιά με τη φωτογραφία του πιλότου στα χέρια και ζωγραφισμένα μουστάκια στα πρόσωπά τους | REUTERS/Amit Dave

Μόδα στην Ινδία το «ηρωικό μουστάκι» του πιλότου που κατέρριψαν οι Πακιστανοί

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 21:31
Παιδιά με τη φωτογραφία του πιλότου στα χέρια και ζωγραφισμένα μουστάκια στα πρόσωπά τους
| REUTERS/Amit Dave

Μόδα στην Ινδία το «ηρωικό μουστάκι» του πιλότου που κατέρριψαν οι Πακιστανοί

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 21:31

Εμεινε στα χέρια του εχθρού για δύο ημέρες, αφότου καταρρίφθηκε το αεροσκάφος του, και απελευθερώθηκε σε μια κίνηση καλής θέλησης για να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στο Πακιστάν και την Ινδία, τις δύο πυρηνικές δυνάμεις.

Από τη στιγμή όμως που ξαναπάτησε το πόδι του στην Ινδία, ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας Αμπιναντάν Βαρθαμάν έγινε ήρωας.

Είναι πλέον μια διασημότητα που έχει εμπνεύσει από διαφημίσεις και (λαϊκά) έργα τέχνης μέχρι και μία μόδα για να μιμηθούν το μουστάκι του.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πάει πολλοί στον μπαρμπέρη για να ξυριστούν όπως ο Βαρθαμάν. Αν δεν έχουν αρκετές τρίχες, τουλάχιστον να τους κουρέψει σε στρατιωτικό στιλ.

Ενας άνδρας που επισκέφτηκε τον κουρέα για να μιμηθεί το μουστάκι του πιλότου (REUTERS/Amit Dave)

Το BBC γράφει ότι τα μουστάκια αυτού του είδους δεν είναι σπάνια στην Ινδία, αλλά συνήθως τα συνδύαζαν με τους κακούς στις ταινίες του Μπόλιγουντ ή στρατιωτικούς του αποικιακού παρελθόντος. Ο Βαρθαμάν βοήθησε να αποκτήσει το στιλ στο μουστάκι θετικό χαρακτήρα και πλέον το συνδέουν με το θάρρος και τον πατριωτισμό.

Το αεροσκάφος του Βαρθαμάν καταρρίφθηκε στις 27 Φεβρουαρίου πάνω από τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα ο πιλότος φαίνεται με δεμένα τα μάτια και αίματα στο πρόσωπο.

Σε άλλο βίντεο, με καθαρό πρόσωπο πλέον, δίνει μόνο τις πληροφορίες που πρέπει να δώσει ένας αιχμάλωτος (όνομα και βαθμό) και τίποτα άλλο. Αυτό το υλικό έγινε βάιραλ στην Ινδία, με πολλούς να εκθειάζουν το θάρρος του.

(REUTERS/Akhtar Soomro)
Και ήρωας του Μπόλιγουντ

Εν τω μεταξύ, σκηνοθέτης του Μπόλιγουντ, πριν καν επιστρέψει στην Ινδία ο πιλότος, ζήτησε τα δικαιώματα για την μεταφορά στον κινηματογράφο της ιστορίας.

Η ταινία φυσικά θα λέγεται «Αμπιναντάν», από το όνομα του πιλότου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα αιτήματα για το γύρισμα. Αγνωστο είναι ακόμη και το όνομα του ηθοποιού που θα ενσαρκώσει τον πιλότο γράφει ο Guardian.

Σε κάθε περίπτωση είναι η ιστορία είναι πατριωτική, περιπετειώδης και έχει ένα ήρωα με θετικά χαρακτηριστικά και αυτά αρέσουν πολύ στους Ινδούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...